Jan-Willem Roodbeen maakt nieuwe ochtendshow Radio 2

Jan-Willem Roodbeen maakt nieuwe ochtendshow Radio 2

Geschreven door Pieter Jongsma

Jan-Willem Roodbeen wordt de nieuwe presentator van de ochtendshow bij BNNVARA op NPO Radio 2. De radio-dj volgt Gerard Ekdom op, die eind juni zijn laatste uitzending heeft. Dat heeft BNNVARA dinsdag laten weten. Gerard Ekdom is vanaf september te horen op Radio 10, waar hij eveneens een ochtendshow gaat presenteren.

Jeroen Kijk in de Vegte wordt de vaste sidekick van het programma. Roodbeen en Kijk in de Vegte vervingen Ekdom in het voorjaar al op Radio 2 tijdens zijn vakantie.

Peter de Vries, Hoofd Radio BNNVARA: "Jan-Willem Roodbeen heeft met zijn jarenlange ervaring aangetoond klaar te zijn voor het belangrijke ochtendslot op NPO Radio 2. Zijn brede belangstelling, positieve houding en enorme liefde voor muziek maken hem de ideale opvolger van Gerard Ekdom. Samen met Jeroen Kijk in de Vegte weet hij de perfecte, opgewekte sfeer te creëren waarin de actualiteit, de belangrijkste bijzaken en de beste muziek voorbijkomen. Zo wil je je werkdag beginnen."

Jan-Willem Roodbeen: "Met de ochtendshow op de mooiste zender van Nederland komt letterlijk mijn radiodroom uit! Verder hou ik niet van ronkende persberichten, dus ik hoop dat je gewoon lekker gaat luisteren vanaf 2 juli ;)."

Jeroen Kijk in de Vegte: "Toen Jan-Willem en ik afgelopen voorjaar samen twee weken de ochtendshow over mochten nemen, klikte dat zó goed. Jan-Willem is een muziekliefhebber pur sang, ik ben altijd nieuwsgierig en benieuwd naar mooie verhalen. Bovendien kregen we ook zó veel enthousiaste reacties van onze luisteraars dat ik nu vol vertrouwen in dit nieuwe avontuur stap!"

Foto: NPO Radio 2/Jasper Zwartjes