GTST zomer-blog ; #4 Sjors-Tim-Willem

GTST zomer-blog ; #4 Sjors-Tim-Willem

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het water stijgt Sjors tot de lippen!

Het waren lastige tijden voor Sjors (Inge Schrama). Nadat Tim (Beau Schneider) de liefde verklaart aan Sjors verdwijnt hij snel uit beeld. Tim lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Sjors kon de liefde niet beantwoorden vanwege de geschiedenis die Tim met Rikki heeft.

Tim besluit een brief aan Sjors te schrijven en te vertrekken uit Meerdijk. Hij loopt op oudejaarsavond het koude water in. In het water wordt de niets vermoedende Tim aangevaren door een boot. Even lijkt dit het einde te zijn voor Tim.

Gelukkig was daar Willem (Genio de Groot). Hij wist Tim uit het water te vissen en op te nemen in zijn woning aan het meer. Ondertussen maakt het thuis front zich grote zorgen om de verdwenen Tim.

De familie Bouwhuis maakt zich grote zorgen als Sjors met de brief aan komt die ze van Tim gekregen heeft. Ook Anton (de vader van Tim) maakt zich zorgen. De avond voordat Tim verdween had Anton een pittige discussie met zijn zoon. Na diverse zoektochten is het voor Anton al snel duidelijk. Hij is er van overtuigd dat Tim zelfmoord gepleegd heeft. Sjors heeft nog altijd hoop dat Tim nog in leven is.

Na een laatste zoektocht besluiten ook de rest van de familie Bouwhuis de hoop naast zich neer te leggen. Iedereen lijkt er van overtuigd te zijn dat Tim niet meer in leven is. Niets is echter minder waar. Op dat zelfde moment zorgt Willem voor de aangevaren Tim.

Als Sjors langzaam maar zeker in contact komt met Willem, vertrouwd ze het niet. Zij denkt dat Willem meer weet over de verdwijning van Tim. Samen met Anton gaat ze uit pure wanhoop naar het huis van Willem om te zoeken naar bewijzen. Ze vinden niets, tot dat Sjors iets in de tuin van Willem vindt, verbrandde brieven.

Willem is ondertussen druk bezig om Tim ervan te overtuigen met hem mee te gaan naar Frankrijk. Hij voelt zich bedreigd en wil op de vlucht slaan. Tim mist zijn familie en Sjors en wil dolgraag naar huis. Maar Willem laat Tim niet gaan en houdt hem gevangen in zijn woning.

Als Tim probeert in te praten op Willem, besluit Willem om Tim vrij te laten. Op dat zelfde moment is Sjors opnieuw onderweg naar het huis van Willem, als ze oog in oog komt met Willem. Sjors wil duidelijkheid en eist van Willem de waarheid rondom Tim. Willem zwijgt en rijdt weg. Op dat moment ziet Tim Sjors en de twee vallen elkaar in de armen. Na maanden van onzekerheid is Tim terug.

De familie Bouwhuis is ontzettend blij dat Tim weer terug is. Hoewel Tim grote moeite met zijn vader heeft, besluit hij om te gaan verhuizen naar Toko. Anton geeft op dat moment Willem aan bij de politie wegens ontvoering van Tim. Het lijken eindelijk goede tijden te zijn voor Sjors en Tim, dolgelukkig werken de twee aan hun relatie. Niets lijkt het geluk meer in de weg te staan tussen Sjors en Tim.

Alles lijkt goed te gaan tussen de twee geliefden. Totdat Willem plotseling weer opduikt bij het huis van de familie Bouwhuis. Willem zou afreizen naar Frankrijk maar besloot toch terug te keren. Hij wil maar één ding; wraak nemen op Sjors en Tim. Hij voelde zich in de steek gelaten door Tim.

De nietsvermoedende Sjors belt nog vrolijk met Tim als ze net bij de bakker vandaan komt. Ineens is er een schaduw achter haar en Sjors lijkt in shock. Daarna wordt niets meer van Sjors vernomen. Tim raakt in paniek als hij Sjors niet kan bereiken. Niemand lijkt te weten waar Sjors is. Alleen Bing (de ex-man van Sjors) neemt de verdwijning van Sjors wel bloedserieus.

Als Willem plotseling bij Tim opduikt voelt hij meteen nattigheid. Willem wil dat Tim alsnog met hem mee gaat naar Frankrijk om samen met hem een nieuw leven te beginnen. Als Tim direct aan Willem vraagt waar Sjors is, lijkt Willem opnieuw op de vlucht te slaan. Hier neemt Tim geen genoegen mee en besluit om Willem te volgen.

Ook Bing maakt zich meer en meer zorgen om Sjors. Als hij hoort dat Tim op weg is naar het huis van Willem besluit ook hij er heen te gaan. Bij een gemaal komen Tim en Willem opnieuw tegenover elkaar te staan. De kaken van Willem blijven stijf op elkaar als Tim hem vraagt waar Sjors is. Er komt geen antwoord van Willem. Op dat moment weet ook Bing het gemaal te bereiken. Als hij Tim en Willem samen ziet gaat hij meteen opzoek naar Sjors.

Willem geeft toe wat hij met Sjors gedaan heeft. Hij wilde wraak nemen op de vrouw die Tim van hem ontnomen heeft. Het is moeilijk voor Tim om te horen wat hij met Sjors gedaan heeft. In het gemaal is Sjors vastgebonden aan een paal in het water. Het gemaal is aangezet en het water stijgt snel. Op dat moment is Sjors nog bewusteloos. Ondertussen is Bing nog steeds op zoek naar Sjors. Dan ziet hij Sjors in het water in grote paniek. Sjors kan geen kant op. Het water stijgt zo snel dat ze opnieuw buiten bewust zijn raakt.

Snel weet Bing Sjors uit haar benarde situatie te bevrijden en op het droge te krijgen. Dit alles ziet Tim voor zijn ogen gebeuren. Hij haast zich snel naar het tweetal. Het ziet er niet goed uit voor Sjors. Er komt geen reactie van Sjors en Bing lijkt woest te zijn op Tim. Hoe gaat dit aflopen in het nieuwe seizoen?

Zal Sjors de aanslag op haar leven overleven? Komt Willem hier ongestraft mee weg? Dit zijn de vragen die de kijker overhoudt aan het spannendste deel van de cliffhanger. De antwoorden op deze vragen zullen in het nieuwe seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) beantwoord gaan worden.

Hiermee is de vierde GTST zomer-blog ook een feit. Het is meteen de laatste zomer-blog die in het teken staat van een deel van de cliffhanger. Vanaf volgende week komen gaan de zomer-blogs over het afgelopen seizoen van GTST. Volgende week zal de GTST zomer-blog in het teken staan van het leven van Lucas en Menno.