Radio-dj Frank van der Lende blijft bij NPO 3FM

Radio-dj Frank van der Lende blijft bij NPO 3FM

Geschreven door Daniël Schalk

Frank van der Lende blijft de komende jaren bij radiozender NPO 3FM. De radio-dj heeft vandaag een nieuw tweejarig contract getekend bij omroep BNNVARA. Dat laat hij weten op Twitter. “Ff bijgetekend bij mijn maten van BNNVARA”, schrijft Van der Lende vandaag op Twitter.

Woensdag werd bekend dat NPO 3FM-dj Domien Verschuuren de overstap naar Qmusic maakt, waar hij de middagshow voor zijn rekening gaat nemen. 3FM heeft al langere tijd te maken met teruglopende luistercijfers. 3FM had over de periode april – mei slechts 2,9 procent marktaandeel.

Frank van der Lende volgde in juni 2015 het duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op, die naar Radio 538 waren vertrokken. Echter moest hij na twee jaar noodgedwongen stoppen. Frank wilde zelf graag verder met zijn middagshow, maar 3FM besloot om het duo Mark en Rámon op de middagshow te zetten.

De afgelopen jaren zijn er veel boegbeelden van NPO 3FM vertrokken, zoals Coen en Sander, Gerard Ekdom en Giel Beelen. Frank van der Lende en Domien Verschuuren werden lange tijd gezien als de nieuwe gezichten van de jongerenradiozender, totdat Frank uit de middag werd gehaald. Nu vertrekt Domien ook.

Foto: BNNVARA / Hans-Peter van Velthoven