Frank van der Lende opvolger Coen & Sander

Frank van der Lende opvolger Coen & Sander

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Frank van der Lende is de opvolger van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Vanaf 1 september zijn Coen en Sander te horen op Radio 538 en ‘Frank neemt de microfoon over van Coen en Sander’, laat NPO 3FM vandaag weten. Frank is vanaf 1 juni iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur te horen met zijn nieuwe programma Frank<3 op NPO 3FM.

“Frank van der Lende is een jonge en interessante radiomaker, een groot muziekliefhebber en hij gaat een verrassend, nieuw middagprogramma maken”, zegt 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers. “Kleine jongetjes worden groot. In Frank's geval lang en groot. Bij BNN krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen en Frank is er klaar voor”, laat hoofd radio BNN-VARA Tessel van der Lugt weten.

Er vinden meer veranderingen plaats in de programmering van NPO 3FM. Het programma van Domien Verschuuren, Dit is Domien, schuift een uur naar voren, en is vanaf 1 juni vanaf 18:00 uur te horen. Ook 3Voor12 Radio met Roosmarijn Reijmer schuift een uur naar voren en is vanaf 1 juni vanaf 21:00 uur te horen op NPO 3FM.

Frank nam begin dit jaar het radioprogramma That’s Live van Eric Corton over en presenteerde in de nacht zijn nieuwe programma De Bende van Van der Lende op NPO 3FM. Sander Hoogendoorn zal That’s Live overnemen van Frank van der Lende. Mark van der Molen neemt de plek van Frank in de nacht over en maakt van 00:00 tot 02:00 het nieuwe programma Markplaats.

Frank van der Lende kwam bij BNN terecht door BNN University, in september 2012 kreeg hij zijn eigen programma op Radio 1, Nachtbrakers. Na zijn programma voor BNN ging Van der Lende het programma De Bende van Van der Lende maken bij PowNed op NPO 3FM. Eind 2014 keerde Frank terug bij BNN waar hij het programma That’s Live over nam van Eric Corton. Op vrijdagavond luidt hij samen met Timur Perlin het weekend in met Live Vanuit Klazienaveen’ dat hij ook naast zijn nieuwe middagshow op NPO 3FM blijf doen.