Nederlandse Top40 verhuist naar Qmusic

Nederlandse Top40 verhuist naar Qmusic

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Nederlandse Top40 verhuist van Radio 538 naar Qmusic, dat heeft de zender maandag laten weten De lijst was maarliefst 25 jaar lang te horen op Radio 538, maar vanaf november neemt de zender afscheid van de lijst, om vanaf januari terug te keren op Qmusic.

Naast de uitzending op de radio gaat Qmusic rondom de Top 40 ook een nauwe samenwerking aan met het AD, dat net als Qmusic onderdeel is van De Persgroep. Ook de Alarmschijf verhuist mee naar Qmusic, wie de Top40 gaat presenteren op de vrijdagmiddag maakt Qmusic later bekend.

"We zijn heel trots dat de moeder aller hitlijsten binnenkort op de vrijdagmiddag bij Qmusic te horen is. De Nederlandse Top 40 is een ijzersterk merk, dat naast radio ook online, op mobiel en social ongekende mogelijkheden kent.", laat zendermanager Dave Minneboo van Qmusic  weten.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top40, nam met verbijstering kennis van het nieuws van 538. "Radio 538 heeft vorig jaar het contract opgezegd, maar wel met de bedoeling om hem te verlengen'', legt De Zwart uit. "Dit jaar zijn we meerdere malen in gesprek gegaan met 538, maar zonder resultaat. Uiteindelijk zijn we gaan rondkijken en kwamen we met een ander voorstel. 538 beweerde te willen matchen, maar haakte vandaag dus opeens af." laat Zwart weten aan het Algemeen Dagblad.

Volgens De Zwart komt de lijst het beste op haar plek bij Qmusic. "Zowel op de radio, als door het platform dat de zender samen met het AD en de regiotitels kan bieden. We zijn klaar voor de volgende stap met de Top 40 en kijken dan ook erg uit naar deze samenwerking."

Lees ook: Radio 538 stopt met uitzenden Nederlandse Top 40