Qmusic ondanks coronavirus toch met Top40 Awards

Qmusic ondanks coronavirus toch met Top40 Awards

Geschreven door Pieter Jongsma

Qmusic gaat ook dit jaar de Top40 awards uitreiken, de awards gaan naar de meeste succesvolle artiesten van het afgelopen jaar. Tijdens een grote live show in Studio 21 treden onder andere  Di-rect, Davina Michelle en Racoon op.

Het is sinds de komst van de Top 40 naar Qmusic een jaarlijkse traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten tijdens de Top 40 Awards. Ook dit jaar reikt Domien Verschuuren prijzen uit namens de belangrijkste hitlijst van Nederland. Er worden Top 40 Awards uitgereikt voor Beste Nieuwkomer, Grootste Hit en Beste Artiest. Alle awards worden toegekend op basis van de prestatie van de artiesten en tracks in de Top 40 over het hele jaar 2020.

Daarnaast zijn er dit jaar voor het eerst maar liefst vier publieksprijzen, waar vanaf vandaag op gestemd kan worden. Het gaat om de categorieën Beste Corona Soundtrack, Beste Alarmschijf, Beste Nederlandse Live Act en Beste Internationale Live Act. Onder de Nederlandse genomineerden bevinden zich Snelle, Maan, Danny Vera, Miss Montreal, Di-rect en Davina Michelle.