B-Brave, Adriaan of Haris; wie gaat ‘X Factor winnen?

B-Brave, Adriaan of Haris; wie gaat ‘X Factor winnen?

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

B-Brave, Adriaan of Haris; wie gaat ‘X Factor’ vanavond na een afvalrace van inmiddels 11 afleveringen winnen? In de voorgaande vier seizoenen is de populaire talentshow van RTL 4 nog nooit gewonnen door een groep, maar met B-Brave in de finale zou het dit jaar zomaar kunnen. Het is ook een strijd geworden tussen juryleden Gordon en Angela Groothuizen. De eerste voert de categorie Groepen (B-Brave) aan, de tweede staat aan het hoofd van de categorie Jongens (Adriaan en Haris). Voor collega-juryleden Ali B (categorie Meisjes) en Candy Dulfer (categorie 26 jaar en ouder) zijn de kansen op winst verkeken, hun kandidaten hebben het programma de afgelopen weken al moeten verlaten. Martijn Krabbé presenteert ‘X Factor’.

Toen we vanmorgen naar onze poll gekeken stond Haris nog voor. Als we nu naar de poll kijken op onze website staat B-Brave voor  met 63% van de stemmen gevolgd door Haris met 31% en als laatste Adriaan met 6% van de stemmen

De finale belooft een muzikaal spektakel te worden. De drie finalisten treden eerst elk eenmaal op. Vervolgens bepaalt (uitsluitend) de kijker welke twee daarvan zich mogen opmaken voor de eindstrijd. Zij treden nog tweemaal op, waarvan eenmaal met hun single, die geproduceerd is door de Amerikaanse topproducer Tricky Stewart (de man achter ‘Umbrella’ van Rihanna, ‘Single Ladies’ van Béyonce en ‘Baby’ van Justin Bieber). Daarna is het tijd om bekend te maken wie volgens de kijker dit seizoen het meest beschikt over de x factor en er dus vandoor gaat met de hoofdprijs: een platencontract en de auto.

Tijdens de finale is er een gastoptreden van Robin Thicke. De Amerikaanse soulzanger en songwriter heeft momenteel een wereldhit met ‘Blurred Lines’, dat deze week op nummer 2 staat in de GfK Single Top 100 en al 14 weken in de hitlijst staat.

In het midden van het podium staat een camera opgesteld, waarmee de kijker op eigen aansturing 360 graden kan rondkijken in de studio. Zo bepaalt de kijker zelf waar hij op inzoomt. De livestream geeft bovendien toegang tot interactievehotspots met exclusief beeld- en/of videomateriaal. Alles wat de kijker ontdekt kan worden gedeeld via social media.

Meer over de 360 graden livestream is hier te vinden!

‘X Factor’ wordt voor RTL 4 geproduceerd door BlueCircle.