Robert Jensen krijgt nieuwe personality show op RTL5

Robert Jensen krijgt nieuwe personality show op RTL5

Geschreven door Daniël Schalk

Robert Jensen keert terug met zijn succesvolle praatprogramma Jensen. Vanaf dinsdag 30 oktober gidst Jensen de kijker op zijn bekende eigenzinnige en vlijmscherpe wijze door de actuele warrige tijden van nu. Met zijn ongezouten mening daagt hij zijn gasten uit om de discussie aan te gaan.

De presentator is erg blij met zijn terugkeer op tv. “Ik zie mezelf als een student van de media en heb geconcludeerd dat er in de Westerse wereld een punt bereikt is, waar enorm belangrijke issues verontrustend eenzijdig worden belicht. Het is tijd voor een ander geluid”, aldus Jensen.

Volgens programmadirecteur Werner van Es past Robert Jensen goed bij RTL5. “Hij was een van de weinigen die ook de andere kant van de Amerikaanse verkiezingen onderzocht en dat in beeld heeft gebracht. Nu geeft hij zijn unieke kijk op de rest van de wereld in de personality show Jensen” aldus Van Es.

Afgelopen juni werd al bekend dat Robert Jensen aan de terugkeer van zijn succesvolle praatprogramma JENSEN! werkte. In juli nam de presentator een test-aflevering op, maar toen was nog niet bekend of het programma er daadwerkelijk zou komen en of er al een tv-zender geïnteresseerd was.

Het praatprogramma JENSEN! begon in maart 2002 op televisiezender Yorin, later RTL5. In 2011 werd het laatste seizoen uitgezonden op RTL5. In 2013 keerde JENSEN! terug op televisie bij Veronica, maar erg succesvol was de terugkeer niet. De kijkcijfers schommelden tussen de 97.000 en 260.000 kijkers.

Foto: RTL / Roland J.Reinders