NPO 2 trekt stekker uit Hallo Nederland

NPO 2 trekt stekker uit Hallo Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO2 stopt met het MAX-programma Hallo Nederland, het programma dat dagelijks te zien is tussen 18.25 uur en 18.45 uur. Dat heeft presentator Jeroen Latijnhouwers laten weten in Keur in de Middag op NH Radio.

Het dagelijkse tv-programma trekt dagelijks slechtst 100.000 kijkers, voor een nieuwsprogramma erg weinig. “Het is ook geen gelukkig tijdstip, half zeven op NPO 2. Dan zit je en met Editie NL en met EenVandaag als grote concurrent“, laat latijnhouwers weten.

De reden van het stop zetten is bij de presentator niet bekend. “Het heeft denk ik mede te maken met bezuinigingen en veranderingen van programmaschema’s. En dan op NPO 2. Ik ken geen enkel programma dat ooit heeft gescoord om half zeven op NPO 2 en ook mijn programma niet.”

Het programma stopt aan het eind van dit jaar. Jeroen Latijnhouwers maakte in 2014 de overstap van RTL naar Omroep MAX, waar hij sindsdien Hallo Nederland presenteert. Toch wordt zijn vaste contract niet verlengd.

De presentator liet zijn vaste contract eerder omzetten in een freelance contract.  “Ik had een vast contract. Dat heb ik laten omzetten naar een freelance contract, zodat ik meerdere dingen kan doen, bijvoorbeeld bij Giel werken en andere opdrachten doen. Dat vind ik belangrijk, want alleen één programma vind ik wat weinig en er was al een beetje reuring dat het programma zou kunnen stoppen.”

Foto: Max