Sylvie Meis in Duitse versie van bioscoophit MISFIT

Sylvie Meis in Duitse versie van bioscoophit MISFIT

Geschreven door Pieter Jongsma

Sylvie Meis is te zien in de Duitse versie van de bioscoophit Misfit. Dit hebben producenten NewBe en Splendid Studios zojuist bekend gemaakt. De opnames zijn deze week gestart in Amsterdam en de film wordt op 14 maart uitgebracht in alle Duitse bioscopen.

Meis speelt de rol van strenge conrector Mevr. Himmelmann. MISFIT met in de hoofdrol de grootste Nederlandstalige vrouwelijke YouTuber Djamila, was in Nederland een groot succes en trok meer dan 260.000 bezoekers in de Benelux. Daarmee kwam de film ook terecht in de lijst van meest succesvolle Nederlandse releases van 2017. De trailer was destijds ook al een onvervalste internet hit en is zover bekend de meest bekeken Nederlandse filmtrailer ooit.

De Duitse film is de tweede film binnen het internationale MISFIT concept. MISFIT gaat over Julia (Selina Mour) die na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten terugkeert naar Duitsland. In Amerika was ze het populairste meisje van haar high school, maar in Duitsland is ze een 'Misfit', een buitenbeentje. Haar leven op school wordt door de drie populairste meisjes tot een hel gemaakt.