Camila Cabello grote winnaar MTV EMA 2018

Camila Cabello grote winnaar MTV EMA 2018

Geschreven door Pieter Jongsma

Camila Cabello is de grote winnaar van de MTV EMA 2018 dat dit jaar plaatsvindt in het Spaanse Bilbao. Tijdens de bijzondere wereldwijde muziek viering, vol met sterren gevulde optredens, nam Camila Cabello vier MTV EMA Awards in ontvangst waaronder Best Artist en Best Song.

Andere highlights waren onder andere presentatrice Hailee Steinfeld die de show startte met een ware EMA kunst-roof, gevolgd door Brendon Urie van Panic! At The Disco die dwars door het plafond kwam voor het nummer "High Hopes."

Voor het eerst in de geschiedenis van de MTV EMA awards was er dit jaar de "MTV EMA Generation Change Award" om een podium te bieden aan de dappere en originele jonge mensen die zich inzetten om de wereld te verbeteren.

Daarnaast gaf MTV aandacht aan artiesten van over de hele wereld met de Best Local Act awards voor diverse regio's en landen waaronder Spanje, Latijns Amerika, Japan en Nigeria. Voor deze award worden artiesten gekozen die zich ook buiten hun eigen grenzen hebben ontwikkeld in 2018. Ze worden gekozen uit de regionale MTV EMA award genomineerden bij een internationaal panel van MTV music executives. Vanuit Nederland was Jack $hirak de winnaar voor Best Dutch Act.

Foto: MTV