Petra Possel stopt met Kunststof Radio

Petra Possel stopt met Kunststof Radio

Geschreven door Pieter Jongsma

Peter Possel stopt na 2 jaar met de presentatie van het NTR-programma Kunststof Radio op NPO Radio 1. Vanaf januari 2019 is ze niet meer te horen. Dat heeft de NTR woensdag laten weten.

De NTR gaat op zoek naar een waardige opvolger. De omroep laat weten momenteel nog geen nieuws te hebben over de opvolger.

Petra zegt hierover: 'Bijna 18 jaar, vanaf de eerste dag van het programma, heb ik samen met een goed team en veel liefde Kunststof gemaakt'. Het was een voorrecht om al die honderden schrijvers, dichters, acteurs, kunstenaars, mediamensen, musici en anderen een uur lang te spreken, iets wat je bijna niet meer tegenkomt op de radio. Maar tijden veranderen, en het is nu tijd voor een ander avontuur. Wat dat avontuur is, weet ik nog niet, dat is het mooie van een avontuur. Ik blijf gelukkig gewoon Mangiare! maken, dus de radio waarvan ik zo hou, blijft in mijn leven'.

'Wij gaan de prachtige gesprekken van Petra in Kunststof ontzettend missen!', geeft eindredacteur Annemiek Kortlang aan. 'Ik heb er alle begrip voor dat Petra er na al die jaren voor kiest andere wegen in te slaan. Gelukkig verlaat ze geenszins de NTR. Ze blijft nog elke vrijdag het heerlijke eetprogramma Mangiare! op Radio 1 maken'.

Foto: Wim Bos