John de Mol wil RTL4-show The Voice naar SBS6 halen

John de Mol wil RTL4-show The Voice naar SBS6 halen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

John de Mol wil de talentenjacht The Voice of Holland naar zijn eigen zendergroep Talpa TV, bestaande uit SBS6, Veronica, Net5 en SBS9, halen. Dat zei de mediamagnaat woensdag in de talkshow Pauw. “Ik zou The Voice graag willen meenemen”, gaf De Mol toe tegenover Jeroen Pauw.

De Mol is momenteel aan het onderhandelen met RTL over de verhuizing van The voice of Holland. “Of het ook echt kan? Ik denk dat je dat moet vragen aan de 44 advocaten van RTL en Talpa die daar nu over aan het praten zijn. Het is een juridische discussie met RTL”, aldus de mediamagnaat.

RTL reageerde donderdag tegenover het AD verbaasd op de uitspraken in Pauw. “We zijn toch wel heel erg verbaasd dat we nu worden geconfronteerd met een juridisch steekspel”, aldus RTL. Volgens de zendergroep heeft The Voice het bedrijf van De Mol mede dankzij RTL internationaal op de kaart gezet.

De mediamagnaat onthulde in Pauw ook dat hij in de loop van 2019 met een eigen nieuwsvoorziening komt, waarmee hij de concurrentie aan wil gaan met kranten en NU.nl. Eerder nam De Mol al het persbureau ANP over. Hij zei toen dat hij het ANP wilde gebruiken voor een nieuwsrubriek op zijn tv-zenders.

Foto: RTL