Kaj Gorgels nieuwe presentator Expeditie Robinson

Kaj Gorgels nieuwe presentator Expeditie Robinson

Geschreven door Pieter Jongsma

Kaj Gorgels is de nieuwe presentator van Expeditie Robinson. Dat heeft RTL vrijdag bekend gemaakt. Kaj zal samen met Nicolette Kluijver te zien zijn in het RTL5-programma.

Kaj: "Deelname aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou presenteren. Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen."

Werner van Es, programmadirecteur RTL 5: "Wij zijn heel blij dat Kaj als fan en oud-kandidaat nu presentator wordt van één van onze meest geprezen programma's. Hij is een talent dat lef, humor en scherpzinnigheid combineert met de gave om een speciale band aan te gaan met zijn kijkers. Samen met zijn eigen ervaring bij 'Expeditie Robinson', gaat dit volgens mij een extra dimensie toevoegen voor het programma. We wensen hem en Nicolette alle succes."

Over het tumult dat vorig jaar ontstond rond het vertrek van Dennis Weening zegt Van Es het volgende: "Er is veel te doen geweest rond het vertrek van Dennis. Dat vinden wij heel jammer. We hebben in de communicatie fouten gemaakt, die voor onnodige ruis en speculatie hebben gezorgd. Het is nu tijd om vooruit te kijken. We willen Dennis nogmaals bedanken voor zijn onmiskenbare aandeel in het succes van 'Expeditie Robinson' en wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe plannen."

In oktober werd bekend dat RTL het contract van presentator Dennis Weening niet heeft verlengd. De zender liet destijds weten dat het contract is beëindigd. “In het belang van Dennis gaan we hier verder niet op in”, liet RTL in oktober weten. Dennis Weening was afgelopen maand voor het laatst te zien bij RTL, zijn laatste klus voor de zender was de grote live finale van Expeditie Robinson. Eerder presenteerde hij onder andere Tourette on Tour, Bizarre Eters, The Hit, Killer Karaoke en Project P voor de zender.

“Het is wel emotioneel voor mij. Ik vind het onwijs jammer dat ik moet stoppen en dat is nog zacht uitgedrukt.”, liet Dennis Weening eind oktober weten. Weening werkt momenteel aan een nieuwe programma voor zender Spike.

Foto: RTL / Stefan Ammerlaan