John van den Heuvel met exclusief interview Sonja Holleeder

John van den Heuvel met exclusief interview Sonja Holleeder

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Misdaadverslaggever John van den Heuvel maakt een unieke documentaire voor Videoland.  Exclusief voor de documentaire Moorddossier Holleeder onthullen nabestaanden aan misdaadverslaggever John van den Heuvel de afgelopen maanden hun diepste gevoelens en emoties over de moorden op hun geliefden.

John van den Heuvel over 'Moorddossier Holleeder': "In de strafzaak tegen Holleeder gaat het natuurlijk vooral om droge feiten en de juridische onderbouwing van de bewijzen. Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken bij vrienden en nabestaanden."

Voor de allereerste keer doet Sonja Holleeder voor de camera háár verhaal over leven met Cor van Hout, twee moordpogingen en de uiteindelijk fatale aanslag. Ook April van der Bijl - dochter van Thomas van der Bijl - en Ferry de Kok, een goede vriend van John Mieremet, vertellen openhartig over de moorden, die hun levens ingrijpend hebben veranderd.

John van den Heuvel geeft in de 50-minuten durende documentaire inzicht in de zes liquidaties waar Holleeder van wordt verdacht. Op de plaatsen delict reconstrueert hij de onderwereldmoorden aan de hand van politiedossiers en eigen onderzoek. In de interviews vertellen April van der Bijl en Sonja Holleeder waarom zij ervan overtuigd zijn dat Holleeder verantwoordelijk is voor de moorden op Thomas van der Bijl en Cor van Hout.

Moorddossier Holleeder vanaf woensdag 23 januari bij Videoland.

Foto: RTL