EO met nieuwe serie die kinderrechten centraal zet

EO met nieuwe serie die kinderrechten centraal zet

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De EO komt met een nieuwe serie waarin het de kinderrechten centraal staan. Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven. Dat staat in het Kinderrechtenverdrag. Maar de realiteit is anders.

In de serie Mensjesrechten staan verhalen van kinderen over de hele wereld centraal. Hoewel hun levens niet gemakkelijk zijn, dromen ze over een mooie toekomst waarin ze zich fijn en veilig kunnen voelen. De nieuwe serie ‘Mensjesrechten’ speelt zich zowel in Nederland af als in andere landen. In elke aflevering staat een kind centraal.

Mensjesrechten’ laat zien dat waar kinderrechten op het spel staan, deze dromen van levensbelang zijn. Mensjesrechten wordt gemaakt met verschillende organisaties zoals SOS Kinderdorpen, het Liliane Fonds en andere organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen.

De EO brengt met deze serie voor NPO3/ ZAPP de Kinderrechten wereldwijd onder de aandacht van jonge mensen. Eerdere series ‘Mensjesrechten’ ontvingen internationale en nationale prijzen een ‘Rockie Award’ en ‘Prix Jeunesse’. De documentaires van Mensjesrechten zijn te zien bij verschillende buitenlandse omroepen.

Mensjesrechten vanaf zondag 27 januari om 19.25 uur op NPO3.