RTL4 met nieuwe ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum

RTL4 met nieuwe ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL4 komt dit najaar met de nieuwe ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum. In deze 10-delige serie worden de dramatische gebeurtenissen rond directeur Cleo, de medische staf en patiënten en hun onderlinge relaties, zowel binnen het ziekenhuis als in hun privéleven daarbuiten, gevolgd.

De nieuwe ziekenhuisserie van Talpa Fictie, de producent van onder andere Divorce, wordt geregisseerd door Will Koopman. Moordvrouw-actrice Renée Soutendijk speelt een van de hoofdrollen in de ziekenhuisserie, die mede mogelijk wordt gemaakt door de VriendenLoterij.

Centraal Medisch Centrum gaat over Cleo de Waard, de nieuwe CEO van het ziekenhuis die één belangrijke taak heeft meegekregen van de Raad van Bestuur: bezuinigen. Maar dan komt Cleo erachter dat de Raad van Bestuur een dubbele agenda heeft en geen enkel oog heeft voor de patiënten.

Cleo krijgt echter steeds meer hart voor de zorg en heeft daardoor moeite met de strenge bezuinigingsmaatregelen. De vraag is of het Cleo lukt om het ziekenhuis én haar eigen leven op de rails te houden, terwijl ze van alle kanten op obstakels stuit, of kost het haar uiteindelijk de kop?

De verhaallijnen van Centraal Medisch Centrum zijn gebaseerd op realistische medische thema’s die worden ondersteund door zeven gezondheidsfondsen; de Nierstichting, Alzheimer Nederland, de Hartstichting, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting.

In de ziekenhuisserie worden deze zeven ondersteunende gezondheidsfondsen door vertaald middels verschillende medische cases. Zo krijgt een van de specialisten uit de serie Centraal Medisch Centrum al op jonge leeftijd Alzheimer en lijdt een jonge patiënt aan een chronische depressie.

Centraal Medisch Centrum is in het najaar van 2016 te zien op RTL4.

Bekijk Centraal Medisch Centrum op TVblik.nl/centraal-medisch-centrum