Wie is de Mol? blijft stabiel op de zaterdagavond

Wie is de Mol? blijft stabiel op de zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Wie is de Mol? deed het zaterdagavond weer bijzonder goed. De zesde aflevering van het populaire spelprogramma scoorde maar liefst 2,7 miljoen kijkers. Een week eerder keken er ook al zeker 2,8 miljoen mensen. Ook deze week komt Wie is de Mol? uit op plek één in het kijkcijferoverzicht. Op plek twee staat het NOS Journaal van 20.00 uur met 2,1 miljoen kijkers.

De talkshow, Moltalk, deed het ook weer erg goed. In totaal zapten 1,0 miljoen mensen naar NPO 3 voor het laatste nieuws, hints en allerlei andere zaken. De hele aflevering werd nog eens grondig doorgenomen. Een week eerder keken er ook al 1,2 miljoen mensen naar de talkshow. Frans Bauer hield nog zeker 1,3 miljoen vast op NPO 1 met zijn reis door China.

RTL 4 scoorde weer 1,4 miljoen kijkers met Holland’s Got Talent. De talentenjacht van RTL 4 staat hiermee op plek vijf in het kijkcijferoverzicht. Het was de laatste auditie aflevering. Langzaam maar zeker komen nu de halve finales in beeld. Volgende week zal bekend worden welke acts er opnieuw de strijd met elkaar aan gaan.

Direct na de talentenjacht was Wendy van Dijk weer in beeld met Wie ben ik? Hier keken rond 22.00 uur 868.000 mensen naar. Het is voor het eerst dat het spelprogramma dit seizoen onder het miljoen scoort. Later op de avond zond RTL 4 nog een herhaling uit van Iedereen is gek op Jack. Naar de comedyserie met Linda de Mol keken nog 452.000 mensen.

In de vooravond was het vooral Kassa die veel kijkers wist te informeren. Zo besteedde het consumentenprogramma onder andere aandacht aan contact geld. Het wordt op veel plekken heel lastig om nog met contact geld te betalen. Hier wilde Kassa wel meer over weten. In totaal keken er dan ook weer 1,3 miljoen mensen naar het consumentenprogramma, goed voor plek zeven in het kijkcijferoverzicht.

RTL Boulevard moest het met minder kijkers zien te doen. In totaal keken er 667.000 mensen naar de zaterdageditie. Lachen om home video’s, te zien op SBS6, moest het met nog minder kijkers doen. In totaal lachten er 575.000 mensen om de, vaak flauwe, home video’s.

Over SBS6 gesproken, ook deze zaterdag was er een film te zien. Dit keer was Indiana Jones and the Kingdom of the Crystel Skull uitgezonden. Deze film komt uit het jaar 2008 en werd bekeken door 244.000 kijkers. Later op de avond wist de commerciële zender nog 422.000 kijkers te informeren met Hart van Nederland. Shownieuws scoorde om 23.00 uur nog zeker 374.000 kijkers.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: AVROTROS