De Kwis blijft stabiel op de zaterdagavond

De Kwis blijft stabiel op de zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het zijn de mannen van de Kwis weer gelukt. Zij wisten zaterdagavond ruim één miljoen kijkers te bereiken. In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen mocht presentator Paul de Leeuw de Kwis spelen met Harry Piekema. Deze acteur werd vooral bekend als supermarktmanager van Albert Heijn.

In totaal keken er  1.481.000 mensen naar de Kwis met Paul en Harry. Hiermee wist de Kwis opnieuw te winnen van Jandino Asporaat, die 1.173.000 kijkers wist te bereiken met Playback je gek op RTL 4. Een week eerder keken er 1.502.000 mensen naar de Kwis met Paul en André van Duin. Met de huidige kijkcijfers staat de Kwis op de vierde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 23,0 %. 

Direct na de Kwis stond 10 jaar: Ik vertrek weer op punt van beginnen. In totaal keken er 1.436.000 mensen naar dit realityprogramma. Ook 10 jaar: Ik vertrek bleef stabiel, vergeleken met een week eerder. Een week eerder keken er namelijk 1.441.000 mensen naar hetzelfde programma. Met de huidige kijkcijfer staat dit programma op de vijfde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor AVROTROS komt uit op 22,0 %.

Ook Frans Bauer mocht niet ontbreken op de zaterdagavond. Zijn Vive la Frans wist ook een miljoenenpubliek te bereiken. In totaal keken er maar liefst 1.003.000 mensen naar zijn reisprogramma. Wel levert Frans wat kijkers in vergeleken met een week eerder.

Vorige week keken er 1.073.000 mensen naar Vive la Frans. Met de huidige kijkcijfers staat Frans op de negende plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS komt uit op 15,9 %.

Op de late avond van NPO 1 was het tijd voor Studio Sport Eredivisie. Alle belangrijke voetbalwedstrijden werder behandeld en doorgenomen. In totaal keken er 1.739.000 mensen naar dit sportprogramma. Met deze kijkcijfers staat Studio Sport Eredivisie op de tweede plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de NOS komt, met deze kijkcijfers, uit op 32,1 %.

Het NOS Journaal van 20.00 uur staat op de derde plek. Het nieuwsprogramma van de NOS weet vaak de tweede plek in te nemen, nu Linda de Mol weer te zien is op de zaterdagavond. Maar deze week zakt het NOS Journaal naar de derde plek in de kijkcijfer top 25 met 1.678.000 kijkers.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk de Kwis terug via TVblik.