RTL4 vanaf maart met Zelfbouwers Rotterdam

RTL4 vanaf maart met Zelfbouwers Rotterdam

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL4 komt vanaf maart met het nieuwe klusprogramma Zelfbouwers Rotterdam, waarvan een oude school een ideale droomwoning wordt gebouwd.

In acht afleveringen is te zien hoe de koppels worden geselecteerd op basis van hun creatieve en originele verbouwplannen en hoe ze vervolgens, soms zonder enige kluservaring, zelf aan de slag gaan. Daarnaast mengen zij zich in de buurt die zich kenmerkt als kleurrijk en volks, met markante bewoners voor wie ook een rol is in de serie.

De zes koppels die de oude school gaan verbouwen zijn: het architectenkoppel Robin (26) en Stijn (24), het pas verliefde stel Corjan (36) en de Française Marine (26), latin lovers Cammy (30) en Brénousky (32), de Brabantse Frank (43) met zijn vrouw Denise (32) en zoontje Lennox, rasklussers Annemarie (46) en Dick (49) met drie pubers en Youri (35), zijn vriendin Martine (34) en hun zoontje Odin, die de verbouwing uit laten voeren met hun uitgesproken (schoon)vader Ruud als aannemer.

"Het afgelopen halfjaar was een rollercoaster. In het begin was de 'extra angle' van de tv-opnames spannend, later het besef van de klus die we ons op de hals hadden gehaald. Maar wel met het vertrouwen in onszelf. Dat zelfvertrouwen, 100% focus en het zicht op de beloning aan de eindstreep, om in een hele gave woning in een kleurrijke, levendige buurt te kunnen gaan wonen, houdt je op de juiste koers en geeft energie. Als echte 'Zelfbouwers', zonder ervaring en met alleen maar ideeën op papier, zijn we straks apetrots op wat we bereikt hebben.", aldus Frank.

Zelfbouwers Rotterdam is vanaf 26 maart om 21.30 uur te zien bij RTL4.

Foto: Maartje Brockbernd