TROS komt met nieuw programma van Ali B in TV Lab: Ali B en de 40 Wensen

TROS komt met nieuw programma van Ali B in TV Lab: Ali B en de 40 Wensen

Geschreven door Pieter Jongsma

Ali B komt tijdens de week van TV Lab op Nederland 3 met een gloednieuw programma: Ali B en de 40 Wensen. In dit programma van de TROS vervult Ali levenslang gekoesterde wensen van (hoog)bejaarden. Om hun laatste, schijnbaar onbereikbare levenswens uit te laten komen, wordt Ali geholpen door probleemjongeren die volgens hem een tweede kans verdienen. Zij krijgen de kans alle vooroordelen van zich af te schudden door de senioren een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Tijdens TV Lab - van 12 tot en met 16 augustus dagelijks op Nederland 3 – bepaalt de kijker welk nieuw programma-idee een plek op televisie verdient. Ali B en de 40 Wensen wordt uitgezonden op vrijdag 16 augustus om 22.30 uur.

Ali B: “Het maken van dit programma is een lang gekoesterde wens van me. Het valt me op dat de Nederlandse oudere zichzelf vaak wegcijfert en de samenleving lijkt dat wel best te vinden. Terwijl juist mensen die een leven hard gewerkt hebben, het verdienen om een verrassende of ontroerende levenswens in vervulling te laten gaan. Voordat het te laat is. Om dat te realiseren koppel ik hen aan kansarme jongeren, die het idee hadden nergens voor te deugen en dit programma aangrijpen om het tegendeel te bewijzen. Lukt het ze om hun eigen tegenslagen te overwinnen en de laatste levenswensen in vervulling te laten gaan? ”

Over TV Lab
Nederland 3 staat van 12 tot en met 16 augustus in het teken van TV Lab. Een week lang presenteren de omroepen hun nieuwste programma-ideeën en mag de kijker bepalen welk format een plek op televisie verdient. Deze themaweek met vernieuwende programma’s wordt live gepresenteerd door Jelte Sondij (DWDD / Jakhalzen, Rambam) vanuit de Green Room in het Amsterdamse Westerpark. Kijkers thuis beoordelen de nieuwe programma’s op drie punten: is het goed, is het vernieuwend en wil je er meer van zien? Via www.nederland3.nl/tvlab kunnen kijkers met een twitter- of facebookaccount de programma’s punten geven. Het programma dat het best wordt beoordeeld, krijgt op vrijdagavond 16 augustus de Nederland 3 TV Lab-award uitgereikt.

Uitzending: 22.00 uur tot ongeveer 23.30 uur van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus 2013, Nederland 3 (HH maandag tot en met donderdag na 00.00 uur), plus live streaming op www.nederland3.nl/tvlab