Showbizznetwork weekoverzicht - week 14

Showbizznetwork weekoverzicht - week 14

Geschreven door Daniël Schalk

Gordon verlengt contract bij RTL voor vijf jaar, Paul de Leeuw brengt E.V.A. Media onder bij Medialane, politieserie Smeris krijgt vervolg, Patty Brard in gesprek met SBS6 over soap en de nieuwe studio van RTL Nieuws uitgesteld.

Paul de Leeuw brengt zijn televisiebedrijf E.V.A. Media onder bij Medialane, het nieuwe productiehuis van Iris van den Ende. “Joop heeft mij als aandeelhouder bij E.V.A., maar vooral als coach en vriend, vaak gewaarschuwd dat ik te veel tegelijk doe en daardoor het risico loop mijn talenten te versnipperen." Paul de Leeuw gaat bij Medialane aan de slag als creative director.

De politieserie Smeris met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven is nog drie afleveringen op weg maar Omroep BNN en de NPO hebben vanwege de goede kijkcijfers en de goede reacties nu al besloten om een vervolg te maken. “Sommige dingen moeten gewoon gebeuren. Zoals een tweede seizoen Smeris.”, zegt Van Koningsbrugge.

Patty Brard is met SBS6 in gesprek over een eventuele real life soap rondom de bruiloft van de SBS6-presentatrice met haar vriend Antoine. “De voorbereidingen voor het huwelijk zijn in volle gang en daarmee zijn de eerste onenigheden begonnen. Dat was voor de directie van SBS6 aanleiding om te onderzoeken of er een real life soap van een paar afleveringen van te maken is.”, zei Patty Brard maandag in Shownieuws.

Vorige week donderdag werd aangekondigd dat de nieuwe tv-zender 24Kitten zou worden gelanceerd in de lente van 2014 door Viacom Networks, het mediabedrijf achter onder andere Comedy Central. Maar 24Kitten blijkt een grote 1 april-grap te zijn, dat heeft Comedy Central gisteren bekend gemaakt.

Afgelopen woensdag heeft Gordon zijn contract bij RTL verlengt voor vijf jaar, ook is hij met een handenafdruk in zijn ‘eigen’ tegel vereeuwigd op de RTL Walk of Fame. Naast een vijfjarig contract krijgt Gordon ook een eigen late night show op zaterdagavond met de naam 'Goor draait door', ook krijgt Gordon een nieuw programma met de naam ‘Nooit Meer Naar Huis’. Waarin de RTL4-ster op reis gaat met mensen die nooit op vakantie gaan maar het wel verdienen.

Afgelopen donderdag, 3 april, zou de nieuwe studio van RTL Nieuws in gebruik worden genomen, maar de nieuwe studio is uitgesteld. Het AD weet te melden dat de kijker pas in mei kennis gaat maken met de nieuwe studio van het RTL Nieuws. “De techniek is nog niet 100 procent op orde en de presentatoren moeten meer trainen.”, laat RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar weten.

Het TROS-programma ‘Ali B en de 40 wensen’ met Ali B heeft afgelopen donderdag 180.000 kijkers verloren, de tweede aflevering trok 819.000 kijkers. De eerste aflevering van ‘Ali B en de 40 wensen’ trok vorige week 999.000 kijkers. Het programma komt uit TV Lab, het tv-experiment waarin het publiek het beste nieuwe format kiest, tijdens TV Lab trok ‘Ali B en de 40 wensen’ 361.000 kijkers op Nederland 3.

Er is afgelopen vrijdag veel commotie ontstaan over de opnames van het RTL5-programma ‘Project P: Stop Het Pesten’ op het Einstein Lyceum in Hoogvliet. De commotie ontstond over geheime opnames die een gepeste leerling maakte voor het RTL5-programma. De druppel voor het Einstein Lyceum was dat RTL een barricade had gemaakt en daar de kinderen hebben tegen gehouden en hebben gedwongen van hun fiets af te stappen. In een brief aan RTL zegt de school dat de leerlingen het optreden van RTL in de klas hebben omschreven als ‘agressief’ en ‘onbeschoft’.

Ali B gaat na de zomer een nieuw muziekprogramma presenteren met de naam ‘Tour de Mocro’. In het programma reist de rapper samen met Brownie Dutch naar Marokko waar ze steeds andere Nederlandse muzikanten ontmoeten. De muzikanten vertellen Ali hun persoonlijke verhaal en maken samen een lied.

De afgelopen week van Utopia is de minst bekeken week tot nu toe, er keken afgelopen week gemiddeld 836.000 mensen naar de real life soap op SBS6. De lagere kijkcijfers zijn mede te wijten aan de zomertijd, waardoor minder mensen in de vooravond televisie kijken. Ook RTL Boulevard heeft last van de zomertijd, het entertainmentprogramma trok afgelopen week gemiddeld 802.800 kijkers.

Het tweede seizoen van het SBS6-programma Sterren Springen is zaterdagavond van start gegaan met op het hoogtepunt 1.446.000 kijkers, gemiddeld keken er  1.040.000 mensen zaterdagavond naar Sterren Springen. SBS6 wist te winnen van concurrenten Wie Ben Ik en Bananasplit, van Weet Ik Veel, De Kwis en Ik Vertrek kon Sterren Springen niet winnen.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Mr. Probz wint 3FM Schaal van Rigter, Wieneke Remmers nieuwe documentaire stem TLC, Inge Ipenburg gaat uit van tweede seizoen Celblok H en deelnemers Atlas vertrokken naar Suriname.