Nieuwe zaterdagavond van RTL 4 succesvol van start

Nieuwe zaterdagavond van RTL 4 succesvol van start

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is RTL 4 gelukt om flink te scoren met een nieuwe programmering. Om 20.00 uur was Simone Kleinsma weer te zien met een nieuw seizoen van Kees & Co. Ook Chantal Janzen speelt een rol in het nieuwe seizoen. De eerste aflevering werd bekeken door ruim 1,5 miljoen mensen. Hiermee staat Kees & Co op plek twee in het kijkcijferoverzicht.

Daarna was Paul de Leeuw te zien met Paul Pakt Uit. Rond de klok van 20.30 uur keken daar 1,2 miljoen mensen naar, goed voor plek vijf in het kijkcijferoverzicht. Om 22.00 uur ging het nieuwe seizoen van de TV Kantine van start. Daar keken ook nog eens 1,1 miljoen mensen naar. Een herhaling van Chantal Komt Werken werd nog bekeken door 419.000 mensen.

NPO 1 voelde wel dat RTL 4 een nieuwe zaterdagavond had. Ik Vertrek deed het nog goed met 1,4 miljoen kijkers. Hiermee staat het populaire programma op plek drie. Even tot hier leverde wat kijkers in. In totaal keken daar nog zeker 977.000 mensen naar. Een week eerder ware de kijkcijfers nog boven het miljoen.

Wat een verhaal levert iedere week weer kijkers in. Vorige week keken er maar 635.000 mensen naar. Zaterdagavond kwamen de kijkcijfers niet hoger uit dan 513.000. Een flinke tegenvaller voor de publieke omroep. Studio Sport Eredivisie sloot de zaterdagavond af met 1,2 miljoen kijkers.

In de vooravond wist voor Kassa veel kijkers te informeren. Het consumentenprogramma van BNNVARA kon weer rekenen op 1,1 miljoen kijkers. Zij zagen onder meer hoe Brecht van Hulten de presentatie weer op zich nam. Belbusboy Renze Klamer ging op pad om twee vrouwen te helpen die cursusgeld terug wilden ontvangen. Met de huidige kijkcijfers kwam Kassa uit op plek zeven, precies achter de TV Kantine. Beide programma's hadden evenveel kijkers.

SBS6 durfde het nog niet echt aan. Zij zonden twee animatiefilms uit. Allereerst was de film Minions te zien. De gele wezens uit de Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke) films, wilden op eigen benen staan. Daardoor waren zij nu zelf eens de hoofdpersonen in een film. In totaal keken daar 253.000 mensen naar. Despicable Me 3 scoorde nog 459.000 kijkers en staat daarmee op plek achttien.

Hart van Nederland deed het nog wat beter. Het nieuwsprogramma kon rekenen op 673.000 kijkers. Shownieuws werd daarna nog bekeken door 397.000 mensen.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Valentina Vos