NPO 1 houdt zich prima staande ondanks lenteweer

NPO 1 houdt zich prima staande ondanks lenteweer

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het was zaterdagavond nog lang in Nederland. Met temperaturen boven de 20 graden, bleven de meeste mensen buiten zitten. Ook zijn veel Nederlanders op vakantie met de Paasdagen. Dat was voor een paar zenders te merken aan de kijkcijfers. Alleen Ik Vertrek deed het aardig goed. Het populaire programma van AVROTROS werd bekeken door 1,3 miljoen kijkers. Hiermee staat Ik Vertrek op plek twee in het kijkcijferoverzicht.

Kees en Co leverde wat kijkers in. De comedyserie, met Simone Kleinsma in de hoofdrol, was alweer toe aan de vierde aflevering. In totaal keken er om 20.00 uur zeker 858.000 mensen naar RTL 4. Daarna keken er 791.000 mensen naar Paul Pakt Uit. Vorige week keken daar nog meer dan een miljoen mensen naar.

Even tot hier won juist weer kijkers. Direct na Ik Vertrek keken er 1,0 miljoen mensen naar de zesde aflevering alweer. Volgende week is alweer de laatste aflevering te zien van het humoristische programma van BNNVARA. Met de huidige kijkcijfers staat Even tot hier op plek vier in het kijkcijferoverzicht.

Later op de avond keken er nog 737.000 mensen naar Wat een verhaal. Het programma van Omroep Max wint ineens weer kijkers. Vorige week keken er iets meer dan een half miljoen mensen.

De TV Kantine werd bekeken door slechts 693.000 kijkers. Zij zagen onder andere hoe Carlo Boszhard, Irene Moors en Ilse Warringa als Eric, Brooke en Taylor uit The Bold and the Beautiful. De Amerikaanse soapserie is alweer een tijdje te zien bij RTL 8. Maar voor nu was het even te zien bij RTL 4.

SBS6 had ook last van het mooie lenteweer. De Gordon tegen Dino show leverde weer kijkers in. Rond de klok van 20.25 uur keken er maar 340.000 mensen naar het spelprogramma. Daarna zond SBS6 een aflevering van Komt een man bij de dokter. Daar keken in totaal nog zeker 369.000 mensen naar.

Naast Ik Vertrek bestaat de top drie verder nog uit het NOS Journaal van 20.00 uur op plek drie met 1,2 miljoen kijkers. Studio Sport Eredivisie staat bovenaan met 1,4 miljoen kijkers.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Droomplek Academie