Dolly Bellefleur zingt over heftige jeugd in hertaling Arcade

Dolly Bellefleur zingt over heftige jeugd in hertaling Arcade

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Cabaretier Ruud Douma heeft als zijn alter ego Dolly Bellefleur voor alweer het zesde jaar oprij de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival hertaald. In haar versie van Duncan Laurence’s nummer Arcade, die Op de echo van mijn hart heet, zingt ze over haar heftige jeugd.

“Het bracht mij heel erg terug naar mijn eigen kindertijd”, vertelt Dolly in de nieuwste aflevering van Songfestival Update. De artieste werd in haar kindertijd erg gepest. “Ik las dat Duncan Laurence gepest is in zijn kindertijd, dus dat was voor mij ook wel een extra insteek voor deze hertaling.”

De cabaretier trok zich als kind vaak met haar platenspeler terug op haar slaapkamer en luisterde dan naar het nummer Ding-a-dong van Teach-In, de laatste Nederlandse winnaar van het Eurovisie Songfestival. “Ik had heel veel aan het nummer. Als ik dat nummer hoor, dan word ik er extra vrolijk van.”

De Amsterdamse diva heeft veel bewondering voor Duncan, die Nederland dit jaar zal vertegenwoordigen in de Israëlische stad Tel Aviv. “Arcade is een ontzettend pittig nummer en je merkt ook hoe een ongelofelijke goede zanger Duncan is. Die kopstem doet hij op zo’n natuurlijke manier, dat is echt ongelofelijk.”

Nederland staat bij de bookmakers nog altijd bovenaan en wellicht treedt Duncan na 44 jaar in de voetsporen van Teach-In. “Ik heb veel inzendingen geluisterd en liedjes als van Zwitserland en Zweden zijn heel goed geproduceerd. Dat vind ik zo mooi van het nummer van Duncan, dat raakt je echt.”

Toch houdt Dolly, die op vrijdag 1 november 2019 haar dertigjarige jubileum viert in het DeLaMar Theater, tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival haar hart vast. “Ik ben zo bang dat heel veel mensen op de avond zelf denken van ‘op die jongen wordt toch wel gestemd’ en dan gaan ze niet stemmen.”

Mocht Duncan winnen en het Songfestival naar Nederland komen, ziet Dolly een rolletje wel zitten. Benieuwd wat zij zou willen doen? Bekijk dan de nieuwste aflevering van Songfestival Update.

Luister hieronder het nummer Op de echo van mijn hart:

Foto: Piek