Grote reünie van Ter Land ter zee en in de lucht op komst

Grote reünie van Ter Land ter zee en in de lucht op komst

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het populaire spelprogramma, Ter Land ter zee en in de lucht, komt met een reünie. Op zondag 2 juni zullen onder andere oud kandidaten samenkomen. Het initiatief hiervan komt van Johan Vlemmix. Hij wordt ook wel omschreven als de meest spraakmakende deelnemer aller tijden. Bijna dagelijks wordt hij hier nog over aangesproken.

‘Veel mensen missen dit programma, wat helaas in 2011 is gestopt. Ik heb vele deelnemers leren kennen, want vaak zag je toch dezelfde deelnemers weer terug en ontstond er toch een soort kameraadschap’, vertelt Vlemmix. ‘Met deze gedachten had ik ineens zoiets, waarom organiseer ik niet een reünie van iedereen die bij het programma (ooit) betrokken is geweest in welke vorm dan ook?’
De reünie zal plaats gaan vinden op de markante villa van Vlemmix zelf. ‘Alle deelnemers en medewerkers hebben warme en mooie herinneringen aan deze periode en hoe leuk is het als we deze weer eens samen met elkaar kunnen delen?’ vervolgt Vlemmix verder. ‘Van presentator, tot kabeldrager, tot (oud)deelnemer; iedereen is welkom.’

Op deze dag zal ook het boek '40 jaar TV historie 'Te land ter zee en in de lucht' gepresenteerd worden. Vol met mooie foto's en kostbare herinneringen. Verder is er een expositie van het programma te bewonderen met unieke spullen daarvan.

Ter Land ter zee en in de lucht was tot 2011 een populair programma. De kandidaten kwamen met zelfgebouwde wagens bij de start. Zij moesten een lastig parcour afleggen. Wie wist er als eerste bij de bel te komen en daarmee de beste tijd neer te zetten? Het leverde vaak hilarische televisie op.

Bert Kuizenga heeft het programma van 1998 tot 2006 gepresenteerd. Later speelde hij nog een klein rolletje in Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2007 nam Ron Boszhard de presentatie over. Hij bleef zich bezig houden met water, hij is nu de presentator van het spelprogramma Bommetje! op NPO 3.

Foto: Johan Vlemmix