5 miljoen kijkers voor halve finale Oranje Leeuwinnen

5 miljoen kijkers voor halve finale Oranje Leeuwinnen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De halve finale van het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Zweden trok woensdagavond 5.015.000 kijkers. De Oranje Leeuwinnen plaatste zich in de halve finale voor het eerst in de geschiedenis voor de finale van het WK, dankzij een doelpunt van Jackie Groenen in de verlenging.

De voetbalwedstrijd op NPO 1 was met overmacht het best bekeken tv-programma van woensdag, gevolgd door de nabeschouwing met een emotionele Daphne Koster met 2.460.000 kijkers. De voorbeschouwing in de talkshow NOS Studio France trok eerder op de avond 2.222.000 kijkers.

Het best bekeken alternatief was het afvalprogramma Obese op RTL4 met slechts 400.000 kijkers. Concurrent SBS6 wist zich helemaal niet staande te houden tegenover de halve finale met de Oranje Leeuwinnen en trok slechts 166.000 kijkers met een herhaling van De Lijf Show met presentator Viktor Brand.

Na de overwinning op Zweden staat het Nederlands vrouwenelftal zondag in de finale tegen de Verenigde Staten. De VS plaatste zich dinsdag voor de finale na de winst op Engeland. Met het behalen van de halve finale plaatste de Oranje Leeuwinnen zich ook voor de Olympische Spelen van 2020.

Foto: FIFA Women's World Cup