Recensie: Denkend aan Holland

Recensie: Denkend aan Holland

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Maandagavond kwam Max ineens met een verrassend nieuw programma genaamd Denkend aan Holland. Aan de promo lag het niet, het leek op een prachtige natuurserie en dat werd het dan ook. André van Duin en Janny van der Heijden mochten samen een boot in en de natuur verkennen. Dat kon niet anders dan leuk worden hoorde ik mezelf zeggen.

Meteen al bij de eerste minuut was ik verkocht. De lach van Janny is fantastisch, alleen daarom al kan ik Denkend aan Holland aanraden om te gaan kijken.

De chemie tussen haar en André is echt. Het levert zulke prachtige beelden op, dat ik automatisch wilde blijven kijken. In feite kunnen André en Janny alles samen presenteren. Zolang de twee maar samen te zien zijn vind ik het allemaal prima.

Waar draait Denkend aan Holland nu precies om? Het doel is om de mooie locaties rondom het water van Nederland in kaart te brengen. De uitzending van maandagavond stond in het teken van Giethoorn en omstreken. Het leverde unieke beelden op vanuit het water en vanuit Giethoorn zelf. Het bekende stadje is wereldberoemd en is zeker de moeite waard voor een bezoekje.

Natuurlijk is het niet alleen maar lachen, er wordt ook informatie verschaft. Gelukkig maar, anders kon het natuurlijk niet op televisie. Er mag maar weinig gelachen worden bij de publieke omroep. Dus Janny zal het nog zwaar gaan krijgen. Zeker in combinatie met André is het voor haar gewoon niet te doen.

Wel vroeg ik mij hardop af of het wel iets voor in de avond is. Het is toch een programma voor ouderen (ik wil niemand beledigen) en zou ook prima in de middag uitgezonden kunnen worden Maar ik neem deze woorden snel terug. Zelf ben ik 33 jaar en helemaal fan van het programma. Met mij meer dan één miljoen mensen. Dus lekker op de maandagavond laten staan zou ik zo willen zeggen. In feite zijn alle Max programma's voor iedereen. Leeftijd is ook maar een getal hé?

Denkend aan Holland is een programma wat heerlijk wegkijkt. Het is ideaal om de nieuwe week mee te beginnen. Als kijker zit je meer dan goed bij NPO 1, met titels als De vakantieman, We zijn er bijna en nu met Denkend aan Holland. Een avond met informatie, een lach een traan een goed gesprek en mooie natuurbeelden. Dat wil ik iedere avond wel zien hoor.

Helaas zijn er maar vier afleveringen van Denkend aan Holland. Ik vind dat wel wat voorzichtig allemaal. Ik kijk nu al uit naar een wintereditie waarbij André en Janny per trein reizen. Allerlei oude treinstations bezoeken en daar iets boeiends over vertellen. Meteen heb ik er al beelden bij, dus mocht Max meelezen, het idee mag gebruikt worden.

Mocht je Denkend aan Holland gemist hebben, dan is het zeker de moeite waard om het terug te gaan kijken. Je krijgt er zeker geen spijt van. Als is het alleen al om de lach van Janny. Dat alleen is al meer dan genoeg om te gaan kijken. Wanneer zij lacht, lach je automatisch mee. Tenminste, dat heb ik wel. Misschien ben ik daar wel uniek in.

Foto: Max