Prinses Christina overleden

Prinses Christina overleden

Geschreven door Daniël Schalk

Prinses Christina is vrijdagmorgen op 72-jarige leeftijd overleden. De jongste zus van prinses Beatrix leed al enige jaren aan botkanker. De prinses overleed vanmorgen op het complex van Paleis Noordeinde in Den Haag. Dat delen koning Willem-Alexander, Máxima en prinses Beatrix.

“Wij zijn verdrietig door het overlijden van onze lieve zus en tante. Christina was een markante persoonlijkheid met een warm hart. Met haar muzikale gedrevenheid en talent wist zij velen te beroeren. Wij koesteren de vele mooie herinneringen aan haar”, zeggen zij in een reactie.

Prinses Christina werd op 18 februari 1947 geboren op Paleis Soestdijk in Baarn en was de vierde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. De prinses kreeg zelf drie kinderen met Jorge Guillermo. Christina hield niet van de publiciteit en leefde een leven buiten de schijnwerpers.

Het stoffelijk overschot van prinses Christina wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend.

Foto: RVD / Emannuela Loddo