Ook in België meer aandacht voor vrouwenvoetbal op tv

Ook in België meer aandacht voor vrouwenvoetbal op tv

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Vlaamse tv-zender Q2 gaat alle thuis- en vriendschappelijke wedstrijden van het Belgische nationale vrouwenelftal uitzenden. Naast de UEFA Champions League en de Rode Duivels krijgt ook het vrouwenvoetbal een prominente plaats bij de tv-zender van mediabedrijf DPG Media.

Q2 zendt vanaf donderdag 29 augustus de kwalificatiecampagne van de Red Flames voor het EK 2021 live uit. Sportpresentator Maarten Breckx doet samen met Q2’s huisanalisten Jan Mulder en Marc Degryse rechtstreeks verslag van de thuis- en vriendschappelijke wedstrijden van de vrouwen.

De populariteit van het vrouwenvoetbal is in België net als in Nederland onwijs gegroeid. “We willen het vrouwenvoetbal op de kaart zetten en ervoor zorgen dat ons land dezelfde weg opgaat als Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten”, aldus sport-chef Michiel Ameloot van mediabedrijf DPG Media.

Het vrouwenvoetbal wordt serieus behandeld. “We zetten voor de wedstrijden bovendien steevast een topteam van analisten in. Hierin maken we geen onderscheid tussen de UEFA Champions League, Rode Duivels of Red Flames”, vervolgt Ameloot over de tv-aandacht voor het Belgische vrouwenvoetbal.

Foto: Pixabay