NOS wil doorgaan met uitzenden vrouwenvoetbal

NOS wil doorgaan met uitzenden vrouwenvoetbal

Geschreven door Daniël Schalk

De NOS wil komend seizoen graag verder gaan met het uitzenden van samenvattingen van de Eredivisie Vrouwen. Na het enorme succes van de Oranje Leeuwinnen op het EK vrouwenvoetbal in eigen land wil de nieuwsomroep graag door gaan met het uitzenden van de Eredivisie Vrouwen.

Vorig jaar startte de NOS met het uitzenden van een samenvatting van een wedstrijd uit de Eredivisie Vrouwen. “Het is onze intentie om dat dit seizoen ook te doen. Hoe en wat zijn we nu met de Eredivisie over in gesprek”, vertelt een woordvoerder van de NOS tegen Showbizznetwork.nl.

Het Nederlands vrouwenelftal won zondag 6 augustus de finale van het EK vrouwenvoetbal, dat in Nederland werd georganiseerd. Het EK vrouwenvoetbal werd gedurende het toernooi steeds populairder in Nederland en de Oranje Leeuwinnen braken alle kijkcijferrecord. De halve finale tussen Oranje en Engeland trok bijna 3,3 miljoen kijkers en naar de historische EK-finale keken 4 miljoen Nederlanders.

De NOS begon in februari met het uitzenden van een samenvatting van de Eredivisie Vrouwen vanwege het naderende EK vrouwenvoetbal. “Het vrouwenvoetbal zit in de lift, wij doen er steeds meer aan. De Eredivisie hoort daar nu ook bij. En het is voor ons een mooie opmaat naar het EK van komende zomer. Dan gaan we echt uitpakken”, zei NOS Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter begin dit jaar.

Het nieuwe seizoen van de Eredivisie Vrouwen gaat dit najaar op vrijdag 1 september 2017 van start. Komend seizoen doen er negen teams mee aan de voetbalcompetitie voor vrouwen. Excelsior Barendrecht debuteert dit seizoen bij de Eredivisie Vrouwen. Andere clubs die deelnemen zijn onder andere DO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar en PEC Zwolle. Het vrouwenelftal van Ajax werd vorig seizoen landskampioen.

Foto: NOS / Bewerking Showbizznetwork