Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het Eurovisie Songfestival zal volgend jaar plaatsvinden in Rotterdam. De havenstad aan de Maas versloeg in de eindstrijd het Limburgse Maastricht. De gaststad van het Eurovisie Songfestival werd vrijdagmiddag om 12:00 uur onthuld in een tv-uitzending op NPO 1 en NPO 2.

Rotterdam Ahoy heeft al veel ervaring met grote evenementen. Zo vond het Junior Eurovisie Songfestival in 2007 al plaats in de concerthal in de Maasstad en werden ook de Europese MTV Awards in 2016 uitgereikt in Ahoy. Ook heeft de havenstad een groot aanbod aan accommodatie.

Het Songfestival vindt na de overwinning van Duncan Laurence in 2020 plaats in Nederland. Het lukte de singer-songwriter afgelopen mei om Nederland met zijn nummer Arcade na 44 jaar weer een overwinning te bezorgen. Duncan was voorafgaand aan het Songfestival al de grote favoriet, maar bleef zelf erg nuchter. “Ik ben nog steeds realistisch. Alles kan gebeuren”, zei hij een maand voor het Songfestival.

Na de winst barste de strijd tussen verschillende steden om het Songfestival te mogen organiseren los. Uiteindelijk leverde Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht afgelopen juli een bidbook in, waarin hun plannen stonden opgesteld. Een paar dagen laten vielen Utrecht, Den Bosch en Arnhem af en ging de strijd verder tussen Rotterdam en Maastricht. Daarna begon het beoordelingstraject.

Bekijk hieronder de bekendmaking van Rotterdam als gaststad:

Foto: Pixabay