Recensie: Flirty Dancing

Recensie: Flirty Dancing

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zondagavond ging het nieuwe programma, Flirty Dancing, van start bij SBS6. In het programma gaan twee vrijgezellen een dansje wagen. Het is de bedoeling dat zij aan de hand van een dans elkaar beter leren kennen. Het is een keer iets anders dan simpelweg aan een tafeltje zitten met een drankje. Niet dat daar iets mis mee is hoor.

Danser Juvat Westendorp mag voor de vrijgezellen een speciale dans bedenken. De vrijgezellen vinden het maar wat spannend. De spanning is duidelijk voelbaar bij de kijker thuis. Je voelt de ongemakkelijkheid die ervan afstraalt. Aan de andere kant is het wel heel dapper dat ze het aandurven. Ik bedoel, ga daar maar eens staan, als vrijgezel, naast Juvat.

Zelf krijg ik een beetje een gevoel van First Dates meets Everybody Dance Now. Ze dansen voor elkaar en niet voor een jury. Dat is wel iets wat ik best raar vind om naar te kijken. Bij een dans denk ik meteen aan punten scoren en aan jurycommentaar. Het scoren is wel de bedoeling, maar op een geheel andere manier natuurlijk.

Flirty Dancing is wel een typisch programma voor de zondagavond. Kijk maar eens naar Boer zoekt vrouw en Married At First Side, allemaal programma’s op de zondagavond. Het lijkt wel alsof de liefde op zondag meer kans van slagen heeft. Dus wat dat betreft is het wel een prima zet geweest om het op deze dag uit te zenden. Of er ook doelgroep is, is nog maar even de vraag. De eerste aflevering ging met ruim 600.000 kijkers van start.

Het dansproces zelf komt vrij kort in beeld. Ik zou het fijner vinden om hier meer naar te kijken. Hoe heeft Juvat de dans ontwikkelt en vooral waarom? Nu is het een beetje gehaast en een beetje rommelig. Hoelang hebben de vrijgezellen geoefend? Ging alles echt in één keer goed? Zijn er geen bloopers ontstaan tijdens de opnames? Ik kan mij zo voorstellen dat het nooit in één keer opgenomen kan zijn.

Is Flirty Dancing een programma waar ik iedere zondagavond voor ga zitten? Nee, dat denk ik eerlijk gezegd niet. Het is wel onderscheiden van andere datingsprogramma’s, maar voor mij is het niet weggelegd. Ik heb te veel vragen waar ik geen antwoorden op krijg. Dat is een reden om meteen af te haken.

De presentatie is in handen van Wendy van Dijk. Het is voor het eerst dat Wendy te zien is op SBS6. Zij stapte begin dit jaar over van RTL naar SBS. Naast Flirty Dancing gaat ze ook de presentatie van Dance Dance Dance op zich nemen. Past Wendy wel helemaal bij een datingprogramma vraag ik mij af. Het is wel even wat anders voor haar. Ze lijkt er wel plezier in te hebben en dat is het belangrijkste. Dat is al mooi meegenomen.

Flirty Dancing is iedere zondagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: Tom Cornelissen