'Talpa ontslaat presentatrices Hart van Nederland'

'Talpa ontslaat presentatrices Hart van Nederland'

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Selma van Dijk en Gallyon van Vessem moeten stoppen met de presentatie van het SBS6-programma Hart van Nederland. Dat melden bronnen aan het Algemeen Dagblad. Volgens de krant hebben de presentatrices dat deze week te horen gekregen van de zender leiding.

Op welke termijn zij niet meer te zien zullen zijn is nog niet duidelijk. Daarover worden volgens het AD nog gesprekken gevoerd met de presentatrices.  Gallyon van Vessem was samen met Milika Peterzon sinds de start van het programma te zien in het programma. Van Dijk kwam daarbij in 2003.

Al lange tijd gonst het van de geruchten over het schrappen van Hart van Nederland. Talpa zou werken aan een eigen nieuwsdienst en daarbij zou Hart van Nederland plaats moeten maken. De zender liet eerder weten dat het niet aan de orde is dat Hart van Nederland van de zender verdwijnt.

"Uit onderzoek is gebleken dat het programma nog potentie heeft om te groeien. Dat betekent dat er op termijn veranderingen bij het programma zullen komen.", liet Talpa weten.

"Daarbij wordt naar alles gekeken: vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie. Hierover zijn eind vorige week met de presentatrices individuele gesprekken gevoerd en er volgen nog meer gesprekken. We hebben in vertrouwen met elkaar gesproken en aan die afspraken houden we ons." Talpa was dinsdag niet bereikabaar voor commentaar.

Hart van Nederland is elke dag om 22:30 uur te zien op SBS6. Je kunt Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Foto: William Rutten