SBS6 ontslaat ook Rob Geus

SBS6 ontslaat ook Rob Geus

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentator Rob Geus keert niet meer terug op televisie, althans niet bij SBS6. Geus die vooral bekend werd van De Smaakpolitie en Red Mijn Vakantie past niet meer bij de nieuwe koers van de tv-zender.

Eind vorig jaar liep het contract af en die werd niet verlengd. "De tv-wereld staat op zijn kop", laat Rob Geus weten aan het AD. Na 18 jaar moest de presentator vertrekken bij SBS6.

Geus wilt tegenover het AD niet in detail treden over de gesprekken die hij voerde met de zender leiding maar John de Mol heeft die nooit gesproken.

"Dat ging via via. Ik heb De Mol nooit mogen spreken, al heb ik dat wel meermaals aangevraagd. Ik had een kopje koffie wel leuk gevonden.” Toch zag de presentator zijn ontslag wel aankomen. "Wij zijn niet de types voor grote studioshows", zegt Geus tegen het AD. Gisteren maakte Talpa bekend aan het van dit jaar de samenwerking met Piet Paulusma na 23 jaar te stoppen.

John de Mol lijkt nu echt bezig te zijn met een nieuwe start voor SBS6. Eerder nam de tv-zender al afscheid van het rood en is de vormgeving nu blauw. Daarnaast haalde de mediamagnaat Gordon, Wendy van Dijk, Linda de Mol, Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp weg bij RTL. De Mol wilt van het nieuwe SBS6 vooral een familiezender maken, het wordt ook het nieuwe RTL4 genoemd.

Foto: SBS