Chateau Meiland wint Gouden Televizier-Ring 2019

Chateau Meiland wint Gouden Televizier-Ring 2019

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De realityserie Chateau Meiland heeft woensdagdagavond in AFAS Live in Amsterdam de Gouden Televizier-Ring 2019 gewonnen. Het programma met Martien Meiland in de hoofdrol nam het op tegen Beste Zangers en Expeditie Robinson.

Eerder werd al duidelijk dat het programma een grote kanshebbers is. Beste Zangers was voor de tweede keer genomineerd. In 2017 verloor Jan Smit van Zondag met Lubach. Expeditie Robinson is alweer voor de vijfde keer genomineerd.

Martien richtte zich in zijn speech tot SBS6, de zender van John de Mol. "Wij hebben jullie uit het slijk getrokken", zei de realityster tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. De laatste keer dat SBS6 de Ring won was in 2003, toen met Hart in Aktie van Wendy van Dijk. "Het is fantastisch voor SBS6", besloot Martien.

AD-recensent Angela de Jong vond de verkiezing al een uitgemaakte zaak. “Het kan niet anders dan dat de prijs naar Chateau Meiland gaat”, zei De Jong onlangs in De Ochtendshow To Go. De Meilandjes trekken wekelijks een miljoen kijkers. “Samen met Linda de Mol heeft hij SBS6 weer op de kaart gezet.”

Vorig jaar won Beau van Erven Dorens met Beau Five Days Inside de Gouden Televizier-Ring. Hij nam het toen op tegen De Luizenmoeder, dat vorig jaar de grote favoriet was, en Expeditie Robinson.

Foto: Talpa