Favoriet Chateau Meiland strijdt om Gouden Televizier-Ring

Favoriet Chateau Meiland strijdt om Gouden Televizier-Ring

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Beste Zangers, Chateau Meiland en Expeditie Robinson strijden vanavond om de Gouden Televizier-Ring 2019. Het publiek kiest vanavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de opvolger van Beau van Erven Dorens, die vorig jaar de felbegeerde tv-prijs won met Beau Five Days Inside.

Voor Beste Zangers is het hun tweede nominatie en Expeditie Robinson is voor de vijfde keer genomineerd, maar toch wordt de realityserie Chateau Meiland gezien als de grote favoriet. Martien Meiland is in korte tijd uitgegroeid tot het grote kijkcijferkanon van John de Mol's SBS6.

AD-recensent Angela de Jong vindt de verkiezing een uitgemaakte zaak. “Het kan niet anders dan dat de prijs naar Chateau Meiland gaat”, zei De Jong onlangs in De Ochtendshow To Go. De Meilandjes trekken wekelijks een miljoen kijkers. “Samen met Linda de Mol heeft hij SBS6 weer op de kaart gezet.”

Naast de Gouden Televizier-Ring worden vanavond ook de Televizier-Ster Presentator en Presentatrice uitgereikt. André van Duin, Arjen Lubach en Beau van Erven Dorens zijn genomineerd voor beste presentator en Chantal Janzen, Eva Jinek en Floortje Dessing zijn in de race voor beste presentatrice.

Ook wordt er dit jaar tijdens het Gala een nieuwe prijs uitgereikt, de Televizier-Ster Online-videoserie. De YouTube-series #BOOS (BNNVARA), Jachtseizoen (StukTV) en Shitty Diary (Nienke Plas) maken vanavond kans op de nieuwe prijs, die vanavond wordt uitgereikt door Nikkie de Jager (NikkieTutorials).

Het Gouden Televizier-Ring Gala is vanavond om 21:10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Voorafgaand aan het Gala presenteren Britt Dekker en Maik de Boer de Rode Lopershow.

Foto: Talpa