Simone Walraven terug op de radio bij AVROTROS op Radio 2

Simone Walraven terug op de radio bij AVROTROS op Radio 2

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanaf vrijdag 6 september is radiolegende Simone Walraven terug op de Nederlandse radio. Voor AVROTROS presenteert zij op vrijdagavond een bijzondere late-nightshow van 23.00 tot 01.00 uur op Radio 2, met de titel "Simone's Songlines".

Simone Walraven, muzikale nomade, reist de wereld af op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere muziek. Van over de hele wereld komt onze Vliegende Siep met haar bijdrages in dit wekelijkse programma. Ze draait Top 2000 classics en haar eigen ontdekkingen. Ze praat met mensen die iets te vertellen hebben. En wij mogen stiekem meeluisteren. Iedere late vrijdagavond op Radio 2, namens AVROTROS. Daarmee is deze dynamische show het eerste radioprogramma dat AVROTROS gezamenlijk uitzendt.

Simone Walraven: “Mijn programma gaat een heel belangrijk deel worden van mijn reizende leven, met klanken, liedjes en gesprekken die zich onderweg spontaan voordoen. Ook hou ik graag een sterke connectie met ons eigen land via muziek en interviews. Door het onverwachte element wat een leven "on-the-road" met zich meebrengt, zal zelfs het luisteren naar bekende nummers een frisse, nieuwe dimensie krijgen. Ik vind het fantastisch dat AVROTROS meegaat in dit 21e eeuwse radio avontuur, en ik heb er héél veel zin in!”

Biografie Simone Walraven
Simone Walraven is pas vijftien jaar als zij haar eigen radioshow mag presenteren bij de Amsterdamse piratenzender Radio Decibel. De start van een imposante carrière die niet beperkt blijft tot radio. Voor Veronica presenteert Simone ook op televisie, waar ze is te zien als presentatrice van Club Veronica Magazine en het populaire muziekprogramma Countdown.
Op Radio 3 is ze dan elke vrijdagochtend tussen 11 en 12 te horen. Haar populariteit bereikt een hoogtepunt na haar acteerdebuut in de film Donna Donna. Toch kiest het jonge idool voor een leven buiten de spotlights en vertrekt in 1988 naar Engeland en later naar Amerika. In 2009 keert Simone even terug in de schijnwerpers als ze de uitreiking van de AVRO Gouden RadioRing verzorgt. Ze viert ook haar rentree op de radio via het internetstation van de AVRO, KX Radio. Het televisiepubliek ziet haar in 2010 even terug wanneer Simone te zien is als jurylid in het programma Popstars. Met haar nieuwe wekelijkse radioshow is Simone definitief terug in de Nederlandse mediawereld.

Simone Walraven, vanaf 6 september elke vrijdagavond tussen 23.00 en 01.00 uur te horen bij AVROTROS op Radio 2.