The Masked Singer: Ontmaskeren waar je bij staat?!

The Masked Singer: Ontmaskeren waar je bij staat?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het was vrijdag weer tijd voor The Masked Singer. Het was niet zomaar een avond, het was de avond van de halve finale. Nu ging het er pas echt om spannen. In speciale duels werd er gezongen om een finaleplek. Van de acht overgebleven kandidaten moesten er vier naar huis? Maar welke vier vallen af en moeten zich ontmaskeren?

Het eerste duel van de avond ging tussen de Leeuw en de Papegaai. Even miste in de stem van Martijn Krabbé die in de battle staat. Het is natuurlijk niet The Voice of Holland, maar gewoon The Masked Singer. Het was een bijzonder goed optreden tussen de beide kandidaten. Ik bleef erbij dat de Papegaai echt Eddy Zoëy is.

Wie zit er dan in de Leeuw? Heel even leek ik de stem van Tim Douwsma te herkennen. De hint van Volendam bracht mij even van de wijs. Veel mensen op Twitter geven aan dat zij Guido Spek herkennen. Als je een naam hoort, ga je anders luisteren. Ik twijfel enorm bij de Leeuw. Het publiek koos er uiteindelijk voor om de Papegaai te ontmaskeren. Inderdaad: achter het masker van de Papegaai zat inderdaad Eddy!

Het tweede duel van de avond ging tussen twee ‘neuzen’. Zo stonden de Neushoorn en de Eenhoorn tegenover elkaar. Wederom dacht ik bij de Neushoorn aan Tim. Hij kan niet in twee pakken tegelijk zitten. Dat zou wel een stunt zijn natuurlijk. De stem van de Eenhoorn kon ik niet echt herkennen. De vorige keer dacht ik aan Ellen ten Damme.

De Eenhoorn gaf aan dat ze voornamelijk in het Nederlands zingt. Dus Ellen viel af en bleef ik in volledige verwarring achter. Wie kon er nu achter het masker zitten? Het publiek wilde het ook dolgraag weten. Zij stemden de Neushoorn naar de finale en de Eenhoorn moest haar masker afdoen. Niemand minder dan Josje Huisman bleek achter het masker te zitten. Ik had dat totaal niet aan zien komen! Echt totaal niet, maar wel heel tof dat ze meedeed. Een keer wat anders dan K3.

Duel nummer drie was voor het Monster en de Bidsprinkhaan. Bij het Monster had ik vrijwel meteen een beeld. Maar de Bidsprinkhaan? Jeetje, daar moest ik echt over nadenken. Vanavond dacht ik echt dat ik Elise Schaap hoorde. Op Twitter gaf iedereen aan dat het Nienke Plas moest zijn. Beide hebben in de TV Kantine gespeeld. Dus ja, ik denk echt aan Elise. Maar heel Nederland heeft een andere mening. Dat mag gelukkig ook, het is maar een spelletje hé?

Uiteindelijk koos het publiek voor de Bidsprinkhaan. Het Monster moest het masker afdoen. Het kon niet anders dan dat daar Rick Brandsteder onder moest zitten. Met een beetje hulp van Ruben kreeg het Monster het masker af. Rick zat er inderdaad onder. Loretta Schrijver vond het maar wat leuk en wilde dolgraag knuffelen met Rick. Dat leverde prachtige televisiebeelden op.

Het beste komt vaak als laatste? Het vierde en laatste duel ging tussen het Zeewezen en de Robot. Bij deze twee had ik meteen een beeld. Op Twitter ging het helemaal over Edsilia Rombley die de Robot zou kunnen zijn. Maar dankzij een vraag van de panelleden viel zij meteen af. Ik dacht aan Tania Kross. Zij deed mee aan de Beste Zangers. Dus moet zij er wel in zitten!

Het publiek koos ervoor om nog even te wachten wie de Robot is. Het Zeewezen kreeg de minste stemmen en moest zich ontmaskeren. Ik dacht de stem van Tineke Schouten te herkennen. Aan de hand van de hints was ik 90 % overtuigd van mijn eigen mening. Ik had het gewoon goed, het was inderdaad Tineke! Heel erg leuk dat ze meedeed aan The Masked Singer.

Nu zit de halve finale erop. Langzaam maar zeker kan er naar de finale geleefd worden. In de finale zijn nog vier kandidaten; de Leeuw, de Neushoorn, de Bidsprinkhaan en de Robot. Deze vier kandidaten worden volgende week allemaal ontmaskerd. Dus na volgende week kan iedereen weer rustig slapen.

Aan de andere kant is het wel jammer dat het na volgende week even klaar is. The Masked Singer is zo’n fijn programma om te volgen, dat ik stiekem hoop op een tweede seizoen. Of misschien een speciale aflevering met Oud & Nieuw. Gewoon omdat het zo leuk wegkijkt en dat het zo’n goede sfeer heeft. Het is een hysterisch leuk programma waar je vanzelf mee gaat raden. Heel Nederland is in de ban van gekke maskers. Het is maar goed dat het bijna Halloween is….

The Masked Singer is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Laura Oldenbroek