John van den Heuvel legt cocaïne-route naar Nederland bloot

John van den Heuvel legt cocaïne-route naar Nederland bloot

Geschreven door Pieter Jongsma

John van den Heuvel legt in een nieuwe tweedelige special de cocaïne-route naar Nederland bloot. Wie runt na de moord op drugskoning Pablo Escobar de coke-handel in Colombia? Waar wordt het witte goud geproduceerd en hoe komt dit aan boord én uiteindelijk aan wal in de Nederlandse havens?

 Vorig jaar namen de opsporingsdiensten in Nederland ruim 18.000 kilo coke in beslag. Dit jaar staat de teller al op ruim 23.000 kilo terwijl de ‘smokkelpiek’ nog moet komen.

Voor het eerst dringt een Nederlandse journalist diep door in het hart van de drugskartels in Colombia. In de gevaarlijke ondoordringbare Zuid-Amerikaanse jungle vecht de coke-maffia een keiharde en bloedige oorlog uit met speciale diensten van politie en leger. Voor deze bijzondere en gevaarlijke zoektocht spreekt John met makers én de vernietigers van het kostbare witte poeder en laat hij zien hoe nietsontziende criminelen honderden miljoenen euro’s verdienen met de drugshandel die gepaard gaat met veel geweld. In Nederland vielen in een paar jaar tijd al meer dan dertig doden in deze cocaïne-oorlog.

Midden in de Colombiaanse jungle ligt het startpunt van de cocaïneroute. John en een zwaarbewapende anti-drugs eenheid worden daar per helikopter gedropt, op zoek naar cocaïne-plantages en laboratoria. 

Cocaïne Oorlog is vanaf maandag 2 december exclusief te zien bij Videoland.