RTL stopt per direct met De Villa

RTL stopt per direct met De Villa

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL staakt per direct de uitzendingen van het RTL5-programma De Villa. Zo laat een woordvoerder donderdag weten. "Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen."

"Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan", aldus RTL. "Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen."

Op Twitter zorgde twee fragmenten de afgelopen dagen voor flink wat kritiek. In één van de fragmenten is te zien hoe een deelnemster vertelt dat ze geen kus van iemand wilt. Ze geeft duidelijk aan dit niet fijn te vinden en toch zet de mede deelnemer en noemt haar vervolgens een stumper.

Sexual assault en aanranding wordt genormaliseerd op de Nederlandse televisie! Dit is géén knuffelen. Dit is niet onschuldig”, valt te lezen op Twitter.

Foto: RTL