AVROTROS en CBS maken serie Bestseller Boy

AVROTROS en CBS maken serie Bestseller Boy

Geschreven door Pieter Jongsma

CBS Studios en AVROTROS werken samen aan de bewerking van het boek Bestseller Boy van auteur Mano Bouzamour. In de tiendelige comedy serie volgen we de ups en downs van Bouzamour’s alter-ego Mohamed Zebbi, een jonge millennial die moet zien te navigeren tussen verschillende culturen, terwijl hij worstelt met zijn plotselinge succes en bekendheid. 

Voor CBS Studios is dit het eerste project dat ze in Nederland ontwikkelen. De serie wordt geproduceerd door het nieuwe productiebedrijf MIDPOINT FILM & TV van scenarioschrijvers Robert Alberdingk Thijm (A’dam – E.V.A., Dunya en Desie), Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart) en Franky Ribbens (Hollands Hoop) in samenwerking met Bouzamour en Alon Aranya, die eerder Nederlandse series als Penoza en Overspel naar Amerika haalde.

Bestsellerboy is na De Belofte van Pisa de tweede roman van de 28-jarige schrijver Mano Bouzamour en gaat over de avonturen van een jonge Amsterdamse schrijver van Marokkaanse komaf wiens leven op zijn kop komt te staan wanneer hij een bestseller schrijft. 

Bestseller Boy is medio 2021 te zien bij AVROTROS op NPO 3.