Danny Vera hoogste nieuwe binnenkomer ooit in Top 2000

Danny Vera hoogste nieuwe binnenkomer ooit in Top 2000

Geschreven door Daniël Schalk

Danny Vera is met Roller Coaster de hoogste nieuwe binnenkomer ooit in de Top 2000 van NPO Radio 2. De huiszanger van Veronica Inside komt binnen op de vierde plaats. De top-10 van de jaarlijkse hitlijst van NPO Radio 2 werd zaterdag bekendgemaakt door de dj’s van Radio 2.

Bovenaan staat dit jaar wederom Bohemian Rhapsody van Queen. De klassieker van zanger Freddie Mercury voert de ‘lijst der lijsten’ van de Publieke Omroep voor de zeventiende keer aan. Hotel California van de rockband Eagles staat op de tweede plek en Piano Man van Billy Joel op 3.

Roller Coaster kruipt volgens NPO Radio 2-dj Stefan Stasse onder je huid. “Roller Coaster is inmiddels een Nederlandse klassieker, die vanuit het niets hoog in de Top 2000 binnenkomt”, zegt Stasse. “Roller Coaster is voor altijd. Dit bewijst dat muziek verbindt. Mooi dat Nederlandse muziek zo succesvol kan zijn.”

De top 10 van de Top 2000 ziet er als volgt uit:

  1. Bohemian Rhapsody - Queen
  2. Hotel California - Eagles
  3. Piano Man - Billy Joel
  4. Roller Coaster - Danny Vera
  5. Stairway To Heaven - Led Zeppelin
  6. Avond - Boudewijn de Groot
  7. Black - Pearl Jam
  8. Fix You - Coldplay
  9. De Boer Dat Is De Keerl - Normaal
  10. Wish You Were Here – Pink Floyd

De Top 2000 van NPO Radio 2 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland, waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2.

Foto: NPO Radio 2 / Bullet-Ray