Danny Vera verkoopt shows in Ziggo Dome in tien minuten uit

Danny Vera verkoopt shows in Ziggo Dome in tien minuten uit

Geschreven door Valérie Jonkers Laatste update:

Danny Vera heeft binnen slechts tien minuten zijn twee shows in de Ziggo Dome in Amsterdam uitverkocht. De huiszanger van de voetbaltalkshow Veronica Inside komt daarom op 20 november met een extra concert.

De concertreeks van de Middelburgse singer-songwriter is helemaal coronaproof. Alle bezoekers zitten midden in de Amsterdamse Ziggo Dome aan tafeltjes. Per show is er plaats voor 10.000 mensen.

Danny Vera vormde in 1999 zijn eerste band, die Till Dawn heette, waarmee hij in 2000 de Zeeuwse Belofte won. In 2002 kreeg Vera een solocontract aangeboden bij Universal Music. Zijn eerste album bij zijn nieuwe platenmaatschappij verscheen in 2003 met de titel For the Light in Your Eyes. De single My Confession, die in datzelfde jaar werd uitgebracht, behaalde de hitlijst en werd nummer één van de Turkse hitparade.

Danny Vera schreef in 2009 de tekst voor de single Headin' for the City en zong die in. Het nummer werd vervolgens gebruikt in de reclame van Royal Club. Het nummer stond een aantal weken in de Top 100 en was nummer 10 in de iTunes Top 100. In 2019 scoorde Danny een gigantische hit met Roller Coaster.