Laatste seizoen Hollands Hoop start in februari

Laatste seizoen Hollands Hoop start in februari

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het derde en laatste seizoen van Hollands Hoop is vanaf begin februari te zien bij op NPO3. Ook in het derde seizoen worden de hoofdrollen gespeeld door o.a. Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin, Gaite Jansen en Hadewych Minis. Acteurs Chris Zegers, Malou Gorter, Caya de Groot en Saskia Temmink maken hun entree.

Hollands Hoop is een crime-drama over forensisch psychiater Fokke Augustinus (Marcel Hensema), die de wiethandel inrolt als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft.

In het tweede seizoen heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij, door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. In seizoen 3 wordt Fokke geconfronteerd met concurrentie uit onverwachte hoek en een vijandige overname van zijn imperium.

Hollands Hoop sleepte diverse prijzen en nominaties in de wacht. Zo werd seizoen 1 bekroond met het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Vanaf 15 december zijn de seizoenen 1 en 2 nog een keer te bekijken op NPO Start Plus, zodat bijvoorbeeld bingewatchen tijdens de Kerstvakantie mogelijk is. Vanaf 20 januari worden de seizoenen 1 en 2 ook nog herhaald op tv, elke werkdag om 00.05 uur op NPO 3.

Het derde seizoen van Hollands Hoop vanaf 9 februari om 20.25 uur op NPO3.

Foto: BNNVARA / NTR