Derde seizoen Hollands Hoop van start
Bron: BNNVARA

Derde seizoen Hollands Hoop van start

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het derde en tevens laatste seizoen van de veelgeprezen dramaserie Hollands Hoop is vanaf vanavond, acht weken lang op zondag te zien.

Ook in het derde seizoen worden de hoofdrollen gespeeld door o.a. Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin, Gaite Jansen en Hadewych Minis. Acteurs Chris Zegers, Malou Gorter, Caya de Groot en Saskia Temmink maken hun entree. 

Hollands Hoop is een crime-drama over forensisch psychiater Fokke Augustinus (Marcel Hensema), die de wiethandel inrolt als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft. In het tweede seizoen heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij, door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. In seizoen 3 wordt Fokke geconfronteerd met concurrentie uit onverwachte hoek en een vijandige overname van zijn imperium.

Hollands Hoop sleepte diverse prijzen en nominaties in de wacht. Zo werd seizoen 1 bekroond met het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Kim van Kooten kreeg de Gouden Notekraker voor beste actrice. 

Het laatste seizoen van Hollandse Hoop start vanavond om 20.25 uur op NPO3.