Remco Veldhuis en Francis van Broekhoven eerste gasten in Doorbakken

Remco Veldhuis en Francis van Broekhoven eerste gasten in Doorbakken

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Op eerste kerstdag, woensdag 25 december, gaat het nieuwe MAX-programma Doorbakken van start. Presentatrice Irene Moors blikt hierin terug op de afgelopen aflevering van Heel Holland Bakt. Dat doet ze wekelijks op een andere locatie, samen met bakfans, bakkers en natuurlijk publiek.

In de eerste aflevering zullen onder andere Remco Veldhuis en Francis van Broekhoven te gast zijn. De twee zullen proberen om de technische opdracht van afgelopen zondag te maken. Of dat de twee zal lukken, is nog even de vraag.

Omdat het eerste kerstdag is, staat Doorbakken natuurlijk stil bij de kerst zelf. De uitzending is op een hele speciale plek in ons land, namelijk in het spoorwegmuseum. Jurylid Robèrt gaat langs bij de eerste afvaller van Heel Holland Bakt. Samen geven ze een mini-bakmasterclass geheel gebaseerd op de ervaringen van de kandidaat.

Robèrt en Janny gaan ook samen de regio in. Want heel Holland mag dan wel bakken, maar gebeurt het wel overal op dezelfde manier? Wat mag bijvoorbeeld niet ontbreken op de kersttafel in Noord-Holland? Wat eten ze met Oud en Nieuw in Groningen? De twee juryleden trekken door het land en bekijken de tradities en geschiedenis van verschillende baksels.

De kijker thuis met brandende vragen kunnen hun vragen heel eenvoudig stellen. Dat kan via de speciale app van Heel Holland Bakt. Deze vragen worden behandeld in Doorbakken. Wat doen de twee tijdens de technische opdracht? André stuurt de twee dan de tent uit, maar wat doen ze deze twee uur?

Verder wordt er natuurlijk teruggeblikt op de aflevering van Heel Holland Bakt. Hierbij komen ook beelden die de uitzending niet gehaald hebben. Dat wordt ongetwijfeld smullen geblazen voor de fans.

Doorbakken is in de plaats gekomen van Smaakt Naar Meer. De talkshow van André moest verdwijnen bij de NPO 1. Daarvoor in de plaats komt MAX nu met Doorbakken. Het heeft wellicht iets van elkaar weg, maar is net even anders.

Doorbakken is iedere woensdag rond 21.45 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Foto: Roland J. Reinders