Monic Hendrickx en Anna Drijver in nieuwe vampierenserie

Monic Hendrickx en Anna Drijver in nieuwe vampierenserie

Geschreven door Pieter Jongsma

Monic Hendrickx, Anna Drijver, Benja Bruijning en Sallie Harmsen zijn vanaf begin januari te zien in de nieuwe NPO Zapp-serie Vampieren in de nacht. In het Europa van 1889 worden vijf vampierenclans met uitsterven bedreigd.

Om te kunnen overleven, worden de kinderen van de clans samengebracht op een vampierenschool om hun krachten te bundelen en samen sterker te worden dan ooit. Eenmaal samen op de vampierenschool blijkt een samenwerking tussen de clans geen eenvoudige klus, aangezien ze vroeger op voet van oorlog met elkaar leefden.

Maar de clanoudsten zetten hun vijandige gevoelens uiteindelijk aan de kant en verbinden hun jonge nakomelingen met een bloedritueel zodat ze elkaars krachten leren kennen.

Vampieren in de Nacht (oorspronkelijke titel Heirs of the night) is gebaseerd op het boek Die Erben der Nacht van Ulrike Schweikert, geschreven door Maria von Heland en Diederik van Rooijen en geproduceerd door Lemming Film. Diederik van Rooijen is ook verantwoordelijk voor de regie. De serie is Engelstalig en wordt Nederlands ondertiteld uitgezonden.

Vampieren in de nacht, vanaf zaterdag 11 januari 13 weken lang te zien op NPO Zapp.

Foto: Livewall