Talkshow Op1 verslaat Jinek met eerste uitzending

Talkshow Op1 verslaat Jinek met eerste uitzending

Geschreven door Daniël Schalk

De nieuwe talkshow Op1 heeft de eerste strijd om de talkshow-kijker nipt gewonnen van concurrent Eva Jinek. De opvolger van Jinek op NPO 1 ging maandag van start met 1.092.000 kijkers, terwijl de tweede uitzending van Eva Jinek bij het commerciële RTL4 goed was voor 999.000 kijkers.

Jinek debuteerde vrijdagavond op RTL4 met 1,7 miljoen kijkers, maar toen had zij nog geen last van Op1. De strijd wordt fel gevoerd. Toen de NPO besloot om hun talkshow voortaan om 22:30 uur te beginnen in plaats van om 23:00 uur, haalde RTL4 haar talkshow naar voren naar 22:20 uur.

NPO 1 besloot op haar beurt het reclameblok na Spoorloos te schrappen, waardoor Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven ook al om 22:20 uur begonnen. Het eerste talkshowduo begon daarom iets eerder dan Jinek, aangezien Jinek om 22:20 uur de gasten aankondigt en daarna wordt onderbroken door reclame.

Niet alleen op de late avond streden de zenders om de tv-kijker. SBS6 introduceerde maandagavond de nieuwe realityserie De Scheetjes, dat zij promootte als de opvolger van Chateau Meiland. De realityserie kan nog niet tippen aan de familie Meiland, want de eerste aflevering trok 426.000 kijkers op SBS6.

Foto: NPO / Wessel  de Groot