Ook NPO1 schrapt reclameblokken voor start Op1

Ook NPO1 schrapt reclameblokken voor start Op1

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na RTL4 gaat ook NPO1 reclameblokken schrappen vanwege de strijdt om de kijker. Sinds maandag is NPO1 begonnen met hun nieuwe talkshow Op1 en is Eva Jinek te zien op RTL4. Beide uitzendingen op zowel NPO1 als RTL4 starten deze week ongeveer 10 minuten eerder dan is gepland. De NPO heeft de afgelopen dagen al aantal Ster-reclameblokken geschrapt, ook de rest van de week zal dit zo zijn laat directeur Frank Volmer aan Nu.nl weten.

“De geschrapte reclames kunnen dezelfde avond ook op een ander moment worden uitgezonden“, zo laat hij weten. Volmer vindt het geen enkel probleem om tijdelijk een reclameblok te moeten schrappen.

“Wij zijn daarin ook belanghebbend. Dat stemmen we daarom af met de NPO. Op1 heeft draaiuren nodig. Hoe sneller en hoe beter dat programma een succes is, hoe beter het ook voor ons is.”

Sinds maandag nemen de NPO en RTL het tegen elkaar op. RTL4 zet Jinek in op de late avond en NPO1 komt met wisselende duo's. Zowel RTL4 en NPO1 beginnen iedere avond al rond 22.15 uur aan hun talkshow. RTL heeft besloten de eerste uitzendperiode van Jinek geen reclameonderbrekingen in te voeren. De kijkcijfers van beide programma's zijn ongeveer gelijk.

Foto: Wessel de Groot